Українська правда

Годулян порівняв арбітрів із саперами

Сергей Шемшученко — 18 червня 2009, 15:27

Арбітр Віталій Годулян вважає, що українських арбітрів можна порівняти із cаперами.

Про це він сказав в інтерв'ю, повідомляє Террикон.

Годуляну в минулому сезоні найбільше запам'яталися такі матчі, як "Іллічівець" - "Таврія", "Металіст" - "Динамо", а в розіграші Кубка країни фінал "Ворскла" - "Шахтар".

"Зустріч у Харкові між "Металістом" та "Динамо" була найскладнішою. Те, що вона буде непростою, було зрозуміло ще перед грою. Враховуючи ситуацію в турнірній таблиці, навколо неї був підвищений ажіотаж. А в самій грі було багато спірних моментів" , - зазначив він.

"Що й казати, напругу відчували не лише гравці, але й арбітр. До того ж, це був перший матч після зимової перерви. А те, як оцінюють нині арбітраж, говорити не доводиться - у випадку однієї помилки можна було завершити для себе всю весняну частина чемпіонату. У таких випадках арбітра порівнюють з сапером. Він не має права на помилку", - додав він.

Годулян підкреслив, що найбільш розв'язно поводяться в чемпіонаті легіонери "Шахтаря":

"Особливо бразильці, які вже не раз видалялися з поля. Це стосується не тільки ігор з моєю участю, а й інших. Буквально на рівному місці вони можуть відмахнутися ліктем, ударив суперника, або ж зробити іншу дію, що заслуговує на червоні картки. Мабуть, вони відчувають свою безкарність і це вже увійшло в систему".