Українська правда

Ігор Суркіс: Без згоди Газзаєва не продав би Бангура

Сергей Шемшученко — 3 липня 2009, 11:11

Згоду на продаж нападника київського "Динамо" Ісмаеля Бангура дав головний тренер команди Валерій Газзаєв. Наставник "синьо-білих" також завірив власника клубу Ігоря Суркіса, що бразилець Гільєрме зможе замінити втрату основного форварда.

"Спочатку провів консультації із Газзаєвим - і тільки потім дав відповідь "Ренну". Якби я не отримав згоди - у мене, будьте впевнені, витримали б нерви і при пропозиції в 15 мільйонів", - сказав Суркіс в інтерв'ю газеті "Спорт-Экпресс в Украине".

На думку президента клубу, Бангура останнім часом перестав прогресувати. "Так чому б не поступитися дорогою молоді? Той же Гільєрме, як запевняє мене Валерій Газзаєв, буде грати - і грати стабільно", - додав Суркіс.

"Реальна пропозиція по Бангура надійшла тільки у вівторок: спочатку зі мною зв'язався спортивний директор "Ренна" П'єр Дреоссі, а потім в Монако, де я проводжу відпустку, прибув швейцарський адвокат Ральф Зінінгер, який представляє інтереси футболіста. Початкова пропозиція становило майже 8 мільйонів євро, але я відповів, що погоджусь лише на суму, від якої, як каже в таких випадках один мій колега, не витримають нерви. Будемо вважати, що на 11 мільйонах нерви в мене не витримали", - розповів керівник київського клубу.

На думку Суркіса, Бангура за два роки у "Динамо" приніс команді чимало користі.

"У свій час він обійшовся нам у п'ять, а з урахуванням агентських - практично в шість мільйонів. Можна навіть сказати, що на трансфері цього нападника ми заробили непогані гроші. Але треба розуміти, що продати його ми погодилися не тому, що Бангура нам не потрібен - важливо було показати іншим гравцям, що ми нікого не тримаємо у золотій клітці. Якщо щодо них будуть гідні пропозиції, вони цілком можуть залишити команду. Та й не можна ж весь час купувати футболістів - треба кого-то продавати. У тому, що в Європі на наших хлопців стали звертати увагу, велика заслуга Юрія Сьоміна, який створив команду пристойного рівня", - сказав Суркіс-молодший.