Українська правда

Палкін: Повернення Агахови ініціював Луческу

Сергей Шемшученко — 6 липня 2009, 09:55
Повернення нігерійського нападника Джуліуса Агахови у "Шахтар" ініціював головний тренер "гірників" Мірча Луческу.

Про це у коментарі газеті "Спорт-Экспресс в Украине" сказав генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

"Одним з головних ініціаторів повернення Агахова був Луческу. Формально він ще не підписаний, хоча з тривалістю угоди визначилися - три роки. Залишилося вирішити технічні питання, пов'язані з передачею трансферного листа Агахова з Туреччини в Україну", - сказав Палкін.

Гендиректор "Шахтаря" також сподівається, що Агахову встигнуть заявити на Лігу Чемпіонів. "Сподіваюся, всі формальності будуть вирішені до 16 липня. А наскільки вдалим виявиться це повернення, залежить вже від самого гравця", - додав він.

"Джуліус повертається в добре знайоме йому місто, в команду, де залишилося багато футболістів, з якими він виходив на поле. Жодних проблем з адаптацією, зміною обстановки. Уже не кажу про те, що рівень "Шахтаря" сьогодні просто не можна порівняти з рівнем "Кайсеріспора", при всій повазі до турецького клубу", - додав Палкін, коментуючи перехід гравця з англійського "Вігана" у Туреччину.

За словами керівника донецького клубу, в значній мірі Агахова опинився заручником обставин: в англійському клубі незабаром після його приходу змінився головний тренер, який категорично не бачив Агахову у своїй схемі гри.

"Що стосується турецької команди, то там він грав всередині поля, хоча за футбольною природою є форвардом. Це Агахова довів в Донецьку, забиваючи важливі голи за "Шахтар". Як не згадати, наприклад, його вирішальний м'яч в овертаймі золотого матчу з київським "Динамо" в 2006 році", - додав Палкін.

Нагадаємо, 27-річний нападник виступав у "Шахтарі" з 2000 по 2006 рік.