Українська правда

Таран: В іграх з лідерами суддівство якесь парадоксальне і незрозуміле

Сергей Шемшученко — 2 серпня 2009, 10:57

Суддівство у матчах із лідерами українського футболу парадоксальне і незрозуміле. Про це заявив Олег Таран, головний тренер "Кривбаса".

"Мене дивує, що в іграх з лідерами суддівство якесь парадоксальне і незрозуміле. Я вважаю, воно не відповідає напруженню командної гри, просто ламає її і заважає командам грати. Я цим розчарований. Нам не треба допомагати, впевнений, також як і "Динамо", однак, ми всі бачили низку парадоксальних рішень, які неможливо пояснити. Можливо, на наших арбітрів тисне авторитет, але це не йде на користь нашим грандам, адже вони будуть грати в Європі, де суддівство зовсім інше", - сказав тренер криворіжців після матчу 3 туру проти "Динамо".

"Нічого страшного, що ми програли "Динамо". Зараз в команді багато нових футболістів, так і нам протистояв серйозний суперник. Ми що, були зобов'язані "винести" "Динамо" з рахунком 3:0? А нулі у нас ще будуть. Звичайно, є позитивні моменти, гарний настрій, ніхто не може дорікнути нашій команді в небажанні грати", - додав Таран.

"Але є й проблеми. Слабко зіграли Сердюк і Максимов у центральній зоні. Це пов'язано з їх фізіологічними можливостями, тепер будуть грати інші футболісти", - сказав наставник "Кривбаса".

За його словами, тренери досі перебувають в пошуку оптимального складу лінії захисту, "яка у мене викликає великі сумніви, на відміну від середньої лінії, яка більш-менш стабілізована". "Сердюк зовсім провалив гру - як у першому таймі, так і в другому, коли після його помилки був забитий гол. А Максимов не підстрахував у центральній зоні".

Також Таран прокоментував дебют голкіпера Андрія Федоренка у прем'єр-лізі.

"У мене немає незамінних футболістів, імена в футбол не грають, я про це сказав і хлопцям. Стовідсоткову гарантію вийти на поле будуть мати лише ті хлопці, які будуть віддаватися грі. У наступному матчі знову будуть зміни у складі", - сказав він.

"Пропущений на останніх гол - це результат нез'ясовної помилки Федоренка. У тій ситуації м'яч можна було винести куди завгодно", - сказав тренер, слова якого наводит сайт ФК "Динамо".