Українська правда

Організація Євро-2009 заслуговує на найвищу оцінку - УЄФА

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2009, 13:34

Організація фінального турніру юнацької першості Європи-2009 з футболу, який відбувся в українських містах Донецьк і Маріуполь, за п'ятибальною шкалою заслуговує на найвищу оцінку.

Таку думку висловив старший менеджер відділу УЄФА з розвитку змагань Клаудіо Негроні, повідомляє Укрінформ.

"Хочу подякувати всім людям, які організували ці фантастичні змагання, - сказав Клаудіо Негроні після фіналу. - Не так давно я говорив, що за п'ятибальною шкалою я можу оцінити підготовку чемпіонату на тверду четвірку. Але тепер, коли змагання завершилися, четвірка перетворилася на п'ятірку. Звіти, які ми отримували від усіх команд, - дуже позитивні. Представники УЄФА, персонал, який обслуговував команди, також були задоволені".

Найбільше враження на представників УЄФА, за словами Клаудіо Негроні, справляли заповнені стадіони.

"Європейці, які дивилися ігри по телевізору, напевно були приємно здивовані організацією та заповненими стадіонами, - відзначив експерт УЄФА. - Для Європи - це великий успіх. Обіцяні бонуси за кількість уболівальників будуть отримані Україною. Більше 100 тисяч глядачів на 15 матчах - це новий рекорд".

Клаудіо Негроні також відзначив високий рівень спортивної інфраструктури, задіяної в чемпіонаті.

"Командам сподобалося перебування в Донецькій області. Ми також звернули увагу, що всюди кипить робота - реконструюються будівлі, йде будівництво, і ми впевнені, що через декілька років місто стане ще кращим. Ми побачили, що люди тут люблять працювати і люблять футбол. У доповіді УЄФА не буде нічого негативного", - підкреслив Клаудіо Негроні.