Українська правда

"Зеніт" звільнив Адвокаата

Сергей Шемшученко — 10 серпня 2009, 08:44

Санкт-петербурзький "Зеніт" звільнив свого головного тренера Діка Адвокаата.

Виконуючим обов'язки головного тренера петербуржців став Анатолій Давидов, який раніше очолював дублюючий склад "Зеніта".

"Після серії невдалих ігор у виконанні команди "Зеніт" в останніх турах чемпіонату Росії, керівництвом клубу і Радою директорів було ухвалено рішення про відставку головного тренера команди - Діка Адвокаата", - йдеться у повідомленні клубу на офіційному сайті.

"На жаль, після прийняття Адвокаатом рішення очолити збірну Бельгії, результати "Зеніта" помітно погіршали - і уболівальників, і керівництво клубу не влаштовує те місце, яке займає команда в чемпіонаті Росії. Перед "Зенітом стоїть завдання боротися як за місця в єврокубках і зоні Ліги чемпіонів, так і за лідируючі позиції в національному чемпіонаті. Тому за згодою двох сторін, для стабілізації обстановки в команді і її подальшого розвитку, було ухвалено рішення про дострокове розірвання контракту з діючим тренером, Клуб виносить подяку Адвокаату і рухається далі", - заявляє керівництво пітерського клубу.

Нагадаємо, саме під керівництвом Адвокаата "Зеніт" здобув головний в своїй історії титул - Кубок УЄФА. Крім того, голандський спеціаліст вигравав з пітерцями чемпіонат Росії.