Українська правда

Суркіс: "Ми маємо ставити лише найвищі задачі"

Сергей Шемшученко — 10 серпня 2009, 21:19

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс чекає від матчу Україна - Туреччина лише перемоги нашої збірної.

"Розумієте, в чому справа - зараз молодіжна команда наша дала такий стимул, що ми сабкішее, аніж чемпіонами Європи у дорослому футболі не можемо бути, - сказав Суркіс.- Донецький "Шахтар" підняв планку настільки, що зараз ми маємо ставити перед собою лише найвищі задачі.

Чому "Шахтар" зміг виграти Кубок УЄФА? Чому юніори змогли виграти чемпіонат Європи? Питання полягає ось у чому. Ось вони виграли, і двоє гравців були визнані кращими гравцями європейської першості. А як зробити так, щоб вони стали у дорослому футболі найкращими?

Їх довели до певної вікової категорії, у цій команді грали переважно вихованці динамівської школи. І які тепер в мене можуть бути претензії до дитячо-юнацької школи, якщо вони виховали дев’ять чемпіонів Європи?

А тепер треба їх довести, і вони мають потрапити у такі руки… Ось у нас дублі працює Ребров, ми з ним дуже серйозно переговорили про його функції. Враховуючи те, що він тільки-но завершив кар’єру і хоче стати тренером, до його функцій і входить - довести цей вік до тієї категорії, щоб ми не думали, як купляти 22-річних, 23-річних, як Маграо, наприклад.

Футболісти за характеристиками у Валерія Газзаєва дуже добрі, але, може, своїм варто давати шанс, якщо вони вже чемпіонами Європи стали?! Ось в цьому і полягає задача… І не чекати вривання у основний склад, як ось красень стоїть (дивиться на Алієва - прим.ред.) і Мілевський. Ми всі чекали-чекали, а вони гуляти ходили. Ну що я можу зробити?! А тепер вони взялися за розум, і ми не дочекаємося, коли Алієв повернеться до основного складу, тому що ми не уявляемо без нього київське "Динамо".