Українська правда

ФК "Львів" занепокоєний нападами на вболівальників команди

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2009, 12:29

Президент футбольного клубу "Львів" Юрій Кіндзерський від імені колективу клубу анписав відкритий лист, у якому висловив свою занепокоєнність хуліганськими нападами на прихильників команди.

"ФК "Львів" висловлює занепокоєння з приводу регулярних організованих хуліганських нападів невідомих осіб на симпатиків нашої команди. Зазвичай, хулігани діють за допомогою відомих боягузливих методів, виловлюючи прихильників ФК "Львів" у місті поодинці або невеликими групами, при цьому значно переважаючи їх за кількістю. Такі випадки траплялися і раніше, але тепер, схоже, вони поставлені противниками нашого клубу на постійну основу", - йдеться у листі.

Повідомляється також, що напади були вчинені перед виїздами вболівальників ФК "Львів" до Бурштина на матч з "Енергетиком" (31.07.2009 р.) та Добромиля на домашню зустріч із білоцерківським "Арсеналом" (09.08.2009 р.).

"Напади вчинили молодики у кількості 25-30 осіб на підході до стадіону «Сокіл», звідки вирушали на гру автобуси з уболівальниками команди. Кілька хлопців зазнали побиття і тілесних ушкоджень, що задокументовано працівниками міліції", - повідомляється у заяві.

Юрій Кіндзерський зазначає, що ці інциденти мають спланований характер.

"З усього видно, що є люди, яким не подобається той факт, що у Львові функціонує і активно розвивається перспективний футбольний клуб із серйозними амбіціями та далекосяжними планами. Використовуючи такі методі, ці невідомі особи, мабуть, хочуть перевести стосунки між прихильниками футболу у кримінальне русло і навіть, за великим рахунком, організувати так звані "фанатські війни", - наголошує у листі колектив ФК "Львів".