Українська правда

Стала відомою заявка збірної України на жіночий Євро-2009

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2009, 18:58

Головний тренер жіночої збірної України з футболу Анатолій Куцев визначився зі складом команди на фінальний турнір чемпіонату Європи-2009, що з 23 серпня по 10 вересня пройде у чотирьох містах Фінляндії - Гельсінкі, Лахті, Тампере та Турку.

Наставник "синьо-жовтих" зробив ставку на досвідчених виконавиць, втім до остаточної заявки потрапили і гравці молодіжної збірної країни. Зокрема, 18-річна Тетяна Романенко поки не має досвіду виступів за національну команду. Загалом із 22 дівчат, які вирушають до Фінляндії, половина представляє російські клуби, а капітан команди Олена Мазуренко грає у Німеччині. Інші футболістки виступають у вітчизняній першості.

Підготовчий збір підопічних Куцева розпочнеться 15 серпня, а вже 23-го відбудеться стартовий поєдинок українок на Євро-2009 - проти команди з Нідерландів. Надалі суперницями нашої збірної стануть датчанки та господарки змагань. За підсумками попередніх турнірів у трьох групах, що розігруватимуться в одне коло, по дві найсильніші збірні потраплятимуть до чвертьфіналу напряму. Перепустку до плей-офф отримають також дві кращі команди із тих, що посядуть треті місця в групах.

Склад жіночої збірної України:

воротарі: Баранова ("Звєзда", Перм, Росія), Зварич ("Росіянка", Червоноармійськ, Росія), Самсон ("Легенда", Чернігів);

захисники: Ващенко, Масальська, Титова (усі - "Житлобуд-1", Харків), Котик ("ШВСМ-Ізмайлово", Москва, Росія), Лишафай ("Звєзда"), Мазуренко ("Нюрнберг", Німеччина), Ходирєва ("Легенда");

півзахисники: Ванюшкіна ("Легенда"), Василюк ("Іллічівка", Маріуполь), Дятел, Зінченко (обидві - "Звєзда"), Лемешко ("ШВСМ-Ізмайлово"), Пекур, Чорна (обидві - "Росіянка"), Сухорукова ("Житлобуд-1"), Романенко ("Енергія", Вороніж, Росія);

нападники: Апанащенко ("Звєзда"), Бойченко ("Легенда"), Фришко ("Житлобуд-1").

Офіційний сайт ФФУ