Українська правда

УЄФА підозрює македонські клуби в участі в "договірних" матчах

Сергей Шемшученко — 20 серпня 2009, 17:39

Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) веде розслідування відносно трьох македонських клубів за підозрою в участі в договірних матчах, повідомляє македонська преса.

УЄФА підозрює клуби "Вардар", "Работнічки" і "Мілан" (Куманово), що в різні роки брали участь в єврокубках, повідомив журналістів дисциплінарний інспектор УЄФА Герхард Капл. Кілька днів тому він відвідав Скоп'є для збору додаткової інформації і налагодження співпраці з МВС Македонії.

Відомо, що УЄФА проявляє особливу увага до двох матчів 2007 року "Вардар" - "Анортосис" (Кіпр), в кожному з яких македонці поступилися з рахунком 0:1. Про випадки з іншими клубами не повідомляється.

Представники команд, що потрапили під підозру, в інтерв'ю ЗМІ категорично відкинули можливість участі в договірних матчах, заявивши, що все це голослівні звинувачення, що базуються на неперевіреній інформації.

Європейські футбольні функціонери не вперше виявляють підвищену зацікавленість результатами македонських клубів. Весною цього року УЄФА вже відчужив македонську "Побєду" на 8 років від єврокубків за участь в договірних матчах. Розслідування було проведене відносно матчів першого відбіркового раунду Ліги чемпіонів між "Побєдою" і вірменським "Пюніком", що відбулися 13 і 21 липня 2004 року. Побоювання виникли на підставі свідчень свідків і даних букмекерської індустрії, що зафіксувала хвилю підозрілих ставок.

РИА Новости