Українська правда

Гамула: "Так тільки тренера з роботи звільняють"

Сергей Шемшученко — 23 серпня 2009, 09:43

Головний тренер ужгородського "Закарпаття" Ігор Гамула вважає, що у матчі з луганською "Зорею" його команда програла, через те, що зіграла дуже слабовільно і без бажання.

Про це наставник закарпатського клубу сказав на післяматчевій прес-конференції:

"Тут зібралися всі мої знайомі люди. Люблять, що б я щось розповідав, але мені сьогодні говорити нічого. Мені соромно. Раніше моя команда так не грала. "Зорю" хочу привітати з перемогою. Вона переграла нас з усіх компонентів. Лобові матчі так, як моя команда грала сьогодні - не грають.

Ми програли всю боротьбу. Чесно Вам скажу – я в шоці. Я навіть слів підібрати не можу. Програли ми Харкову, Полтаві, "Дніпру", "Металургу" програли. Там ми програли на класі.

"Сьогодні ж можна було грати. Команди, в принципі, рівні по складу, є труднощі і у нас і у "Зорі", але... таке враження, що "Зорі" потрібні були очки, а ми просто вийшли походити по красивому полю, подивитися на красивий стадіон. Від своїх футболістів я сьогодні в шоці. Я це їм і сказав. Так тільки тренера знімають з роботи.

В першу чергу потрібно розібратися в собі. Будемо сподіватися, що ще дадуть шанс. Але коли команда програє п'ять матчів поспіль, завжди винен тренер. Значить, не доніс щось до гравців.

Футболісти вони всі хороші, хороші люди. Зробимо відповідні висновки, є над чим подумати. "Зоря" сьогодні показала хороший футбол. Два забила, могла забити ще. Вона вийшла як на останній бій. Видно, що люди здобувають три очки своєю боротьбою, віддачею. Було видно бажання, футболісти падали, у них судоми хапали. Ось це гра за очки.

Я завжди кажу, що у Прем'єр-лізі просто так очки не дають. Якщо мої футболісти думають, що у них є багато майстерності, то вони помиляються. Проте, з себе я відповідальності не знімаю".

"Зоря"