Українська правда

"Арсенал" та "Карпати" не визначили сильнішого

Сергей Шемшученко — 23 серпня 2009, 18:49

Для кожного матчу хочеться знайти свою родзинку. Протистояння "Карпат" і "Арсенала" ну нічим особливим не відрізняється, окрім як більше ніж войовничим протистоянням вболівальників обох команд. А ще розгромом львівського клубу із чотирма "сухими" м'ячами від команди Олександра Заварова наприкінці минулого чемпіонату.

Однак сама гра вийшла менш цікавою, ніж можна було очікувати. Якщо після вливань сімох гравців з "Дніпра" на початку цього року "Арсенал" можна назвати "важкоатлетом" порівняно із львів'янами, то на полі ця очікувана різниця у класі зовсім не відчувалася.

Матч не запам'ятався нічим, окрім боротьби та кількох напівмоментів. Хоча бажання у команд було через край. Першу нагоду змарнував Денис Кожанов після чудового пасу Кузнецова вже на 10 хвилині. І тільки за десять хвилин щільної боротьби у центрі поля "Арсенал" зміг відповісти. Це Воробей як на тренуванні чітко виклав на хід Жоземару, той увійшов у штрафний і ударив. Тільки от повз ворота.

Далі команди тривалий час не могли створити нічого небезпечного. Трохи більше за "Карпати" м"ячем володіли господарі поля, але атаки до завершення доводити не вдавалося. Львів'яни ж, зі свого боку, надто часто грішили неточними передачами і, як наслідок, практично не могли пройти середину поля.

Після десятихвилинної "паузи" загострення у гру вніс Кузнецов, який потужно приклався з-за меж штрафного. Віталію Реві довелося неабияк вистрибнути, щоб витягнути удар. А вже за кілька хвилин не менш сильно на підбиранні пробивав Андрєй Єщенко - Воробей нахилився, щоб пропустити м'яч у ворота, але той пішов повз стійку.

Ще один напівмомент створив Андрій Хомин. Практично безроздільно господарюючи на всіх лівій бровці "Арсенала" бек "канонірів" гостро прострілив повз ворота Тлумака - голкіпер зачепив м'яч і той відлетів на Єщенка. Удар росіянина заблокували. До перерви команди обмінялися ударами Хомина та Худоб'яка, які обидва забрали воротарі.

Друга сорокап'ятихвилинка не змінила ситуації на полі - "Арсенал" трохи більше контролював, але загострював вкрай рідко і якось наче важко. "Карпати" ж зосередилися на захисті практично до кінця матчу. Перший момент для взяття воріт мав на 67 хвилині "зіркове" придбання "Дніпра" а тепер "Арсенала" - Іонуц Мазілу. Румун пробив після того, як всі гравці "Карпат" зупинилися підвівши руки, сигналізуючи про гру рукою когось із канонірів. Суддя свистка не дав і Мазілу буквально "розстрілював" Тлумака. Тобто ударив прямо у воротаря замість воріт.

Остання десятихвилинка пройшла явно під диктовку "Карпат". Гості не на жарт розійшлися після грізних окриків свого тренера. Єдиний реальний момент, щоб здобути перемогу, був у Батісти: після навісу з правого флангу Вільям пробив головою біля поперечини. Однак усі вимоги Олега Кононова більше грати на бразильця більше успіху не мали.

"Арсенал" також міг завершити на мажорній ноті. Але обидва своїх моменти Мазілу втратив. Спочатку румуну не вдалося прийняти складну передачу із глибини поля (міг вийти на Тлумака), а потім удар головою забрав у руки капітан "Карпат". На тому і поділили очки.