Українська правда

Прем'єр-ліга. 5 тур. Металург Д - Металург З

Сергей Шемшученко — 23 серпня 2009, 16:36

Якщо ви чекали від матчу двох "Металургів" справжнього дербі, ви, мабуть, дуже пожалкували, подивившись цей матч. Зараз склалася така ситуація, що донецький представник металургії у нашому футболі має куди більш серйозну матеріальну базу аніж його запорізький одноклубник, а відсутність у складі команди Олега Луткова ключових гравців через травми робили рівні цих команд максимально різними.

Звичайно, все це не могло не вплинути на хід звітного матчу, а донеччани виглядали у ньому набагато краще. Вже з перших хвилин команда Ніколая Костова заволоділа територіальною ініціативою і не відпускала її до самих останніх хвилин поєдинку.

Втім, до якогось часу крім територіальної переваги і певної ініціативу донеччанам похвалитися було нічим. Начебто і кружляли гравці навколо штрафного майданчика запоріжців, але нічого особливого господарям не вдавалося. То не вистачало останнього пасу, а то, навпаки, вирішального удару.

Перший раз всього вистачило на 30-й хвилині. Серія простих передач у штрафному майданчику запоріжців призвела до того, що Танаса опинився наодинці з воротарем, лише поруч стояв Невмивака. Але румун у ситуація зорієнтувався швидко. Він розвернувся, виключивши захисника з дії, і чітко пробив у кут – у Безотосного шансів не було.

Запоріжці у першому таймі намагалися діяти за допомогою довгих передач, але якщо вони й проходили і гравець у червоній футболці отримував м’яч, він одразу ставав здобиччю донецьких захисників.

Другий тайм команда Костова почала ще більш впевнено. Кілька разів воротам Безотосного загрожував Кінгслі. Крім того, господарі взагалі не залишали половину поля запоріжців, і питання голу у ворота гостей вже ось-ось мало вирішитися.

А вирішилося воно на 60-й хвилині, коли Нестеров у своєму штрафному майданчику збив Кінгслі, а пенальті чітко виконав Велізар Дімітров. Безотосний хоч і вгадав напрямок м’яча, дістати його шансів не мав.

Третій м’яч донецькі металурги забили вже за дві хвилини. Це Мхітарян відправив вздовж правої лінії штрафного майданчика Танасу, а той на швидкості, обійшовши спочатку Безотосного, а потім Міцейку, бив з гострого кута вже у порожні ворота – 3:0.

На цьому, власне, гра і закінчилася, тому що все, що було далі називалося просто знущанням з запоріжців. Господарі комбінували як хотіли, де хотіли і могли забивати "червоним" ще не один м’яч. Гостям не допоміг і Хван, що вийшов у другому таймі на заміну - запам’ятався він лише своєю не зовсім вдалою взаємодією з Кімом.

Отже у підсумку легка перемога донеччан 3:0. Втім, у команди Костова всі думки вже у Відні, адже без проходу у груповий етап ліги Європи ця перемога не буде коштувати майже нічого.