Українська правда

Українки поступилися у першому матчі Євро-2009

Сергей Шемшученко — 23 серпня 2009, 16:37

Жіноча збірна України поступилася у своєму першому матчі Євро-2009 зі збірною Голландії.

Підсумок гри був визначений вже у перші 10 хвилин поєдинку. Ледь почався поєдинок і українки почали "втягуватися" у гру, голландки відкрили рахунок. Банальна подача з правого флангу у виконанні Сміт залишилася поза увагою захисниць нашої збірної. Так і вийшло, що м’яч пролетівши повз Аллу Лишафай, опинився в ногах Кірстен Ван де Вен, яка без проблем відправила м’яч у ворота Баранової – 0:1.

Пройшло лише 4 хвилини, і голландки подвоїли рахунок. Габріела Меліс нанесла потужний удар метрів з 30 від воріт, м’яч влучив у поперечину, а на добиванні першою була Стевенс. У Баранової, яка реагувала ще на перший удар і вже знаходилася на газоні, шансів справитися з повторним ударом не було.

Після того, як рахунок став 0:2, голландки на правах фаворитів гри відійшли назад, але на нашу збірну, яка виглядала доволі розгублено, це майже ніяк не вплинуло. До 20-ї хвилини українки грали в футбол скоріше за інерцією, ніж свідомо, і лише після цього, коли запрацював правий фланг, вони стали турбувати захист голландок.

Втім, і з цього нічого не виходило – за весь перший тайм команда Анатолія Куцева жодного разу не змогла пробити по воротам. Натомість, суперниці після голу ще п’ять раз турбували Баранову, а після моменту Меліс на 22-й хвилині українки мають завдячувати лише вищим силим, що рахунок не став 0:3. Голландка пройшла лівим флангом до нашого штрафного майданчика і щосили пробила по українським воротам. На щастя, м’яч пролетів вище.

На другий тайм команда Куцева, звичайно, вийшла забивати, і на 51-й хвилині наша форвардесса Дарина Апанащенко після подачі Зінченко нанесла перший удар по воротам. Втім, м’яч легко опустився в руки голландській воротарці Геуртс.

А після цього почалося повторення першого тайму – українки продовжували комбінувати навколо штрафного майданчика суперниць, але нічого путнього крім кутових створити не могли. Власне, за виключеннями деяких моментів, можна сказати, що Геуртс до серйозної гри і не вступала. Так, було кілька разів, коли їй потрібно було ловити м’яч чи сфера летіла просто в неї. Але казати, що вона хоч в одному моменті виручила свою команду не можна – це було просто не потрібно.

Серед українок у другій половині гри слід виділити хіба що юну Оксану Яковишину, яка, якщо й не здібностями, але бажанням примушувала партнерок йти вперед. Втім, здібностей, щоб створити щось небезпечне у воріт суперниць, у України так і не знайшлося. До бажання та самовіддачі претензій немає, але...

У підсумку, поразка 0:2, яка сама по собі ще нічого не означає, але вже затрудняє наше турнірне становище. Втім, якщо найближчим часом Анатолій Куцев не внесе поправки до гри команди, українок очікує безславний та безповоротний виліт з турніру.

Україна - Голландія - 0:2 (0:2)


Голи: 0:1 - Ван де Вен (5), 0:2 - Стевенс (9)

Україна: Баранова. Мазуренко, Чорна, Пекур, Ходирева, Бойченко, Дятел (Василюк, 83), Зінченко, Лишафай, Апанащенко, Сухорукова (Яковишина, 46)

Голландія: Геуртс, Біто, Костер, Меулер, Хогевонінг, Хогендейк, Кісел, Ван ден Вен (Пієте, 79), Меліс, Стевенс, Сміт (Де Рідде, 86)