Українська правда

"Динамо" втрачає очки у Полтаві

Сергей Шемшученко — 23 серпня 2009, 21:15

Київське "Динамо" при Велерію Газзаєву зазнало першої втрати очок. У матчі 5 туру в Полтаві кияни зіграли унічию 1:1 з місцевою "Ворсклою".

Очевидно, що після цієї гри наставник "Ворскли" Микола Павлов заявить про упередженість судді. Для цього у полтавчан є два приводи: на 6 хвилині падінні Мілевського та пенальті у їх ворота та під завершення поєдинку суддя Юрій Можаровський не призначив 11-метровий після того як на газоні у штрафній "Динамо" опинився Безус.

Обидва моменти видалися доволі суперечливими і без якісного відеоповтору там не розібратися.

Що стосується самої зустрічі, то "Динамо", напевно, провело найслабкішу гру у цьому сезоні, а "Ворскла" навпаки, виклалася на всі 100% і навіть могла вирвати перемогу.

Знову в киян стали з`являтися "дірки" в захисті, що стало результатом незіграності Діакате та Хачеріді, і гол у ворота Шовковського на їх совісті.

Причому вже в перерві це стало наслідком заміни Діакате на Алмейду, але від цього надійнішою гра гостей в обороні не стала. Не зміг підсилити гру і Гільєрме, який є найкоштовнішим придбанням Суркіса в останні роки. Тим більше, що на останній хвилині матчу бразилець не використав вихід сам на сам з Долганським, а більше про його гру і нічого згадати.

"Ворскла" з "Динамо" провело гру тактично грамотно і на повній самовіддачі. Особливо гарно виглядали "ветеран" Сачко та Безус, що вийшов на заміну в другому таймі.

Під завершення поєдинку "Динамо" намагалося штурмом взяти ворота "Ворскли" і в поперечку воріт влучив Нінковіч, але підопічні Павлова вистояли і зуміли реабілітуватися за розгромну поразку в Лізі Європи від "Бенфіки", а "Динамо" дало шанс "Шахтарю" наздогнати їх в турній таблиці.