Українська правда

Ахметов: "Якби в Туреччині забили четвертий гол, хвилювався б менше"

Сергей Шемшученко — 25 серпня 2009, 08:09

Власник і президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов вважає, що, незважаючи на виїздну перемогу його команди над "Сівасспором" - 3:0, у матчі-відповіді в Україні у нього буде привід похвилюватися.

"Якби четвертий гол забили, я б хвилювався ще менше, а так - все-таки ще доведеться понервувати. "Сівасспор" - команда непроста, тому нам необхідно завтра налаштовуватися на серйозну гру. Звичайно, у нас великі шанси вийти в груповий турнір. Але однаково, вважаю, не можна розслаблятися, треба бути до кінця сконцентрованими", - сказав Ахметов.

Президент "гірників" висловився і з приводу поразки його клуба у протистоянні з "Тімішоарою". Він порівняв її з вилітом від віденської "Аустрії" у Кубку УЄФА - 2002/2003.

"Ви знаєте, якщо порівнювати відчуття, то я згадую: ми вперше виграли чемпіонат України, і тільки я заявив про те, що ми виграємо Кубок УЄФА, ми відразу ж програли "Аустрії" - 1:5. Зараз, після того як ми обіграли турецьку команду на виїзді, завтрашня гра для нас дуже важлива. Ми повинні грати в Лізі Європи. І якщо на цьому наш спад закінчиться, я думаю, це буде непогано.

Безумовно, ми всі хотіли грати в Лізі чемпіонів, але тепер завдання - гідно виступити в Лізі Європи. За великим рахунком, не настільки важливо, де грати, а важливо, куди ми в підсумку дійдемо. "Шахтар" ставить перед собою амбіційні цілі: потрапити в цей європейський турнір і далі домагатися в ньому великих успіхів", - підкреслив Ахметов.

На його думку, на гру проти "Барселони" у Суперкубку УЄФА футболістів команди не треба буде додатково налаштовувати та мотивувати.

"Так, гра на Суперкубок дуже важлива й престижна й, мабуть, не вимагає додаткової мотивації для футболістів. Всі ми, образно говорячи, у залі очікування Суперкубку УЄФА. Будемо сподіватися, що гравці покажуть свої кращі якості й зроблять все можливе й неможливе, щоб завоювати цей почесний трофей", - цитує Ахметова офіційний сайт "Шахтаря".