Українська правда

Павлов: 4,5 роки тому з таким суддею я закінчив кар'єру тренера, професію втратив

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2009, 08:57

Головний тренер полтавської "Ворскли" Микола Павлов після поразки (0:1) від "Таврії" поскаржився, що його команді відмовили у перенесенні гри на один день.

"Почнемо спочатку. Команди, що грають в єврокубках, мають право переносу на один день, незалежно від того, згодний суперник чи ні. "Таврія" погоджувалася перенести гру на наступний день, але нам не перенесли.

"Металіст" домовлявся з запорізьким "Металургом". Запорожці відмовили. Буду молити зараз Бога, щоб "Металіст" обіграв їх. Колеги так не вчиняють", цитує тренера офіційний сайт "Таврії".

Також Павлов залишився вкрай незавдоволений діями судді Андрія Шандора.

"Наступне, по суддівству. 4,5 роки тому з таким суддею я закінчив кар'єру тренера, професію втратив. Я тоді не відмовився від своїх слів із приводу цієї людини "у чорному".

Невже я через 4,5 роки, побачивши, що сьогодні відбувалося на полі, відмовлюся від своїх слів. Я їх залишаю в силі, але повторювати привселюдно не буду. Підніміть архіви.

Наступне - чому? Перший м'яч, що нам не зарахували - забитий чисто. Ніякого положення поза грою не було. Пенальті, коли 2 чоловік б'ються чолами і їм надають швидку допомогу, але мені здається, що в таких ситуаціях при рахунку 1:0, людина, що поважає працю футболістів, коли вони лежать на землі, не буде добивати лежачого. Так може вчинити тільки суддя, що судить, а не адвокат, що захищає футболістів і тренерів.

І один суддівський свисток перетворює працю тренера і його кваліфікацію в нуль. Але тренер може вижити. Тренер - це ж професія. Йому треба десь працювати. А футболісти? Після того як вони за місяць провели стільки ігор і їх не захищає тренер, так кому такий тренер як я потрібний. Ну а тренера повинні захищати керівники. Я маю на увазі українського футболу.

Вилучили в них гравця за 5 хвилин до кінця. А гравців, що одержали жовту картку потрібно було вилучати ще хвилин 10 тому. Таким чином, ми побачили необ'єктивне суддівство. Я не говорю слово упереджене. У мене немає доказів. Тому, мені дуже шкода моїх футболістів і радий за ваших уболівальників, що так підтримували "Таврію", що набрала сто зі ста відсотків очок вдома. Гарна домашня команда у вас. Я поздоровляю."