Українська правда

Прем'єр ліга. Динамо - Металург (Донецьк): Шева повернувся і забив

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2009, 21:21

Головними подією та запитанням центрального матчу 6 туру чемпіонату України між "Динамо" та донецьким "Металургом" були чи випустить Газзаєв на поле Андрія Шевченка. А якщо і випустить, то коли.

І таки випустив. Не з початку зустрічі, а з перших хвилин другого тайму. Важко оцінювати гру екс-гравця "Челсі", адже він лише кілька днів тому прилетів до Києва і добу тому уклав контракт. Та загалом, як для дебюту-повернення, Шевченко відіграв непогано і навіть підсилив гру.

Але стадіон і вболівальники були в екстазі від того, що Шевченко вийшов на поле. А що ж відбувалося на трибунах, коли у компенсований час Андрій заробив і реалізував пенальті. Схоже було на те, що кияни щойно виграли єврокубок.

Перші хвилини матчу пройшли за переваги господарів поля. Хоча і "металурги" не відсиджувалився в обороні і намагалися створювати конструктивні атаки. І перший момент створили донеччани, коли Кінгслі влучив у хрестовину.

"Динамівці" піднажали і на 38 хвилині вийшли вперед. Гол імені Мілевського забив Нінковіч. Це у тому сенсі, що Артем обіграв захисників, міг забивати сам, але виложив м'яч Мілошу.

А на 42 хвилині чемпіон Європи серед юнаків Гармаш, який вперше у сезоні вийшов у стартовому складі, вирішив відновити у матчі інтригу. Він віддав передачу назад на... Кінгслі, чим відрізав усіх своїх партнерів. Та вже через дві хвилини Денис виправився, коли продовжив подачу з кутового на Ярмоленка, який у підсумку і забив.

У другому таймі гравці "Динамо" грали на Шевченка, який залишився єдиним чистим нападником (Мілевський відійшов дещо назад). тільки от не щастило Шеві. То у стійку влучить, то у захисника, то у голкіпера. І так відбувалося до вищезгаданих компенсованих хвилин.

"Металург" також непогано виглядав у другій половині. Та все ж позначилася на команді втома, у зв'язку з виступами у Лізі Європи. Найреальніший момент відігратися донеччани мали наприкінці зустрічі. Але удару Маріо Сержіо з вигідного штрафного забракло точності.

"Динамо" - "Металург" (Донецьк) 3:1 (2:1)

Голи: 1:0 - Нінковіч (38), 1:1 - Танаса (42), 2:1 - Ярмоленко (44), 3:1 - Шевченко (90+5 пен)

"Динамо": Богуш, Вукоєвіч, Мілевський, Єрьоменко, Гусєв (Бетао, 90+2), Юссуф (Хачеріді, 84), Маграо, Гармаш (Шевченко, 46), Нінковіч, Алмейда, Ярмоленко

"Металург": Дішленковіч, Коротецький, Чечер, Лазіч, Воловик (Прийма, 46), Танаса (Фабіньо, 75), Дімітров, Мхітарян, Годін (Шищенко, 78), Маріо Сержіо, Кінгслі

Попередження: Воловик (35), Лазіч (67), Мілевський (75), Дішленковіч (90+3)

ФОТОРЕПОРТАЖ