Українська правда

Яковенко: "У Франції гратимемо на перемогу"

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2009, 21:46

В усіх матчах перемагати - таке завдання перед своїми підопічними поставив тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко.

"З командою Франції, матч з якою ми проводитимемо 8 вересня, грати буде дуже важко. Однак налаштовуємо наших футболістів лише на перемогу", - заявив наставник "молодіжки" під час традиційного відкритого тренування команди на базі київського футбольного клубу "Оболонь" у Бучі.

Павло Яковенко переконаний, що збірній вистачить часу підготуватися до гри з французами. Щоправда нарікає, що і до поєдинку із "трикольоровими" цілий ряд провідних футболістів не зможуть відновитися і зіграти за збірну.

"Лисенко, який травмував задню частину стегна, не допоможе команді ще протягом трьох тижнів. Сергію Кривцову, який зламав ніс під час Меморіалу Валерія Лобановського, швидше за все, знадобиться операція і лікування. У Петрова, якого я викликав у збірну, запалення колінного суглоба. Йому для відновлення необхідно два тижні", - резюмував проблеми зі складом наставник "синьо-жовтих".

Павло Яковенко також додав, що йому у команді дуже не вистачає й інших футболістів команди, які мають ушкодження - Артема Кравця, Тараса Степаненка та Дмитра Льопи.

До списку футболістів, яких тренер планував залучити до матчу з Францією, окрім новоспечених чемпіонів Європи серед юнаків - Кривцова та Петрова, приєдналися ще двоє їхніх колег - гравець "Дніпра" Віталій Каверін та "динамівець" Денис Гармаш. Останній, разом зі ще кількома футболістами, приєднається до збірної лише завтра.

Виліт молодіжної збірної України до Франції запланований на 6 вересня. Там українці планують провести одне тренування, а 8 вересня зіграти офіційний матч проти французів. Зустріч цих команд відбудеться у місті Геньон на стадіоні "Жан Лавіль".

euro2012.ukrinform.ua