Українська правда

Данілов: Президента прем'єр-ліги оберуть в середині листопада

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2009, 10:55

Нові вибори президента прем'єр-ліги відбудуться в середині листопада.

Про це заявив чинний керівник об'єднання футбольних клубів Віталій Данілов.

"Згідно зі Статутом, ми маємо попередити усі клуби про дату виборів за 21 день до їхнього проведення. Плануємо зробити відповідне оголошення вже наступного тижня. Вірогідніше за все, вибори відбудуться у середині листопада", - сказав Данілов.

За його словами, визначаючи дату виборів, потрібно врахувати календар футбольних подій, надати час кандидатам у Президенти ПЛ для якісної розробки їхніх програм.

Також Данілов прокоментував зміни у статуті Ліги: "зміни вплинуть на життєдіяльність об'єднання. Тепер у загальних зборах можуть брати участь не лише власники футбольних клубів, а й уповноважені належним чином представники".

Окрім того, як повідомив Данілов, тепер жорсткіше прописані норми передачі клубами частини телевізійних та комерційних прав до єдиного пулу, організованого ПЛ.

"Усунені деякі юридичні суперечності. Спеціально створена Прем'єр-лігою робоча група, до якої увійшли і представники клубів, тривалий час працювала над пакетом змін до Статуту ПЛ. Кожен свій крок ми узгоджували з Федерацією футболу України, що надала нам необхідну допомогу і, в першу чергу, хочу подякувати за це виконавчому директору федерації Олександру Бандурку та віце-президенту ФФУ Анатолію Біденку", - сказав Віталій Данілов.

"Ми внесли у Статут зміни, на які вказували наші опоненти. Більше не має бути підстав для розмов на тему легітимності існування Прем'єр-ліги. Я хочу, аби наша організація стала сильним об'єднанням, і знову наголошую - ми готові до діалогу з усіма клубами", - наводить слова керівника об'єднання прес-служба Ліги.