Українська правда

Сирота розповів Європі, як розвивається футбол у нижчих дивізіонів України

Сергей Шемшученко — 9 жовтня 2009, 14:22

У середу, 7 жовтня, у Лондоні відбулося спільне засідання комітетів з фінансів та медіа і маркетингу Асоціації європейських професіональних футбольних ліг (ЄПФЛ).

У заході взяли участь представники всіх провідних ліг країн Європи - англійської Прем'єр-ліги, іспанської Національної ліги професіонального футболу, німецької Бундесліги, італійської Національної професіональної ліги.

До присутніх з доповіддю про вплив глобальної економічної кризи на футбол нижчих дивізіонів України звернувся Святослав Сирота. Крім аналізу поточної ситуації, президент ПФЛ України розповів про заходи, які ліга здійснює з метою подолання наслідків рецесії.

Виступ Сироти був схвально сприйнятий членами європейської футбольної родини. При цьому, як показали підсумки виступів та дискусій під час засідання, український професіональний футбол нижчих дивізіонів рухається у вірному напрямку.

Президент ПФЛ одержав повну підтримку свого курсу від впливових європейських фахівців, адже напрями, за якими працює вітчизняна ліга (обмеження кількості футболістів у заявках команд, дотримання принципів "Фінансової Чесної Гри", підвищення комерційної привабливості змагань, організація курсів підвищення кваліфікації для менеджерів та тренерів клубів), повністю відповідають пріоритетам УЄФА та ЄПФЛ.

pfl.com.ua