Українська правда

"Дніпро"-"Динамо". Історія протистояння

Сергей Шемшученко — 24 жовтня 2009, 11:50

"Динамо" і "Дніпро" брали участь у всіх 19-ти чемпіонатах України. За цей час команди провели 36 матчів. Велика перевага за динамівцями (24 перемоги, сім нічиїх та п'ять поразок, різниця м'ячів - 67:32), але "Дніпро" завжди був і залишається непростим суперником для киян. Що й доводять матчі останніх років, в яких дніпропетровці раз по раз відбирають дорогоцінні очки в динамівців.

Загалом у Дніпропетровську "Динамо" і "Дніпро" зіграли 18 поєдинків, в яких 13 разів святкували успіх динамівці, двічі фіксувалася нічия, тричі на свій рахунок перемоги записували господарі. Найпопулярніші рахунки протистояння - мінімальна суха перемога однієї з команд 1:0, а також більш упевнені 2:0. Такі рахунки фіксувалися в матчах по сім разів.

Найкращим бомбардиром "Динамо" в матчах із "Дніпром" є Андрій Шевченко, який нинішнім літом повернувся до Києва після десяти років виступів у "Мілані" та "Челсі". Його показник у шість забитих м'ячів ніхто з динамівців поки що перевершити не може.

У "Дніпра" найвлучніший бомбардир з чотирма голами - Юрій Максимов, який після виступів у "Дніпрі" тривалий час захищав кольори "Динамо", а нині тренує столичну "Оболонь". Примітно, що Максимов, вже виступаючи в "Динамо", також відзначився забитим м'ячем у ворота дніпропетровців.

Текстовий онлайн матчу читайте на "Чемпіоні". Початок о 18.00.