Головне

Прем'єр-ліга. Як Годулян добив "Дніпро"

24.10.2009 19:56 1533 0
Прем'єр-ліга. Як Годулян добив "Дніпро"

Питання суддівства в українській прем'єр-лізі лишаються як і раніше актуальними. Не встигли вщухнути пристрасті після суддівства Ігоря Іщенка у матчі "Шахтаря" проти "Карпат", як наступний тур першості видав ще одну тему для обурення вболівальників.

Це суддівство одесита Віталія Годуляна у матчі "Дніпро" - "Динамо". Можна по-різному оцінювати багато рішень цього арбітра, але я зупинюся на найбільш суперечливих.

Вилучення Пашаєва на 22 хвилині. Власне, сам факт грубого порушення з боку бека "Дніпра" беззаперечний - Павло у підкаті збив Нінковіча. Але чи тягне це порушення одразу на вилучення - це вже на розсуд арбітра. Цікаво, що 55 хвилині Михалик подібним чином зіграв проти Ротаня, але отримав лише попередження.

Гра рукою Єрьоменка на 81 хвилині. Роман Єрьоменко зіграв рукою, змінивши напрям польоту м'яча, однак рефері не дав попередження у цьому епізоді.

Попередження Хачеріді на 82 хвилині. Правила у епізоді порушував Вукоєвіч, але жовту отримав захисник "Динамо". Однак, ймовірно, рефері дав попередження за неспортивну поведінку або відкидання м'яча.

Пенальті після падіння Кравця на 87 хвилині. Артем наздоганяючи м'яч у штрафному йшов у боротьбу проти Русола і, після контакту гравців тулубами, впав. Повтор показав, що поштовху з боку капітана "Дніпра" не було, а Кравець просто не втримався на ногах. Саме це рішення стало вирішальним наприкінці матчу, позбавивши господарів найменших шансів на позитивний результат.

Можна заперечити, що "Дніпро" і так поступався столичній команді. Справді, грати вдесятьох проти чинних чемпіонів нелегко будь-якій команді, але загадайте, що саме після вилучення Пашаєва Безсонов замінив нападника Гоменюка на захисника Алсідеса. "Дніпро" залишився із одним Гоменюком попереду, габарити і швидкість якого явно не дозволяють вести самостійну боротьбу проти потужних захисників киян.

Окрім того, до вилучення гра була абсолютна рівна, а у стартові хвилини господарі навіть перегравали гостей.

Щодо самого матчу, то окрім голу гравця заміни Гіоане (Гусєв зі штрафного відпасував на Мілевського, Артем пропустив м'яч на румуна, який набігав), варто згадати ще кілька епізодів.

На 17 хвилині Ротань після навісу Калиниченка на ближню стійку пробив головою у нижній кут. Богушу вдалося дістати м'яч якимось дивом.

На 32 хвилині той же Руслан зльоту пробив з-за меж штрафного - голкіпер "Динамо" забрав цей удар.

На 40 хвилині Ярмоленко не реалізував вихід сам на сам із Лаштувкою, вдаривши вище воріт. Помилився у тій ситуації Алсідес, який фактично вивів Андрія на ударну позицію.

На 42 хвилині Шевченко зі штрафного крізь дірку у стінці пробив у ближню стійку воріт "Дніпра".

На 65 хвилині Мілевський пройшов двох по центру володінь Лаштувки, але толком пробити не зміг.

На 84 хвилині після провалу захисту "Дніпра" Шевченко вийшов на ударну позицію та пробив у дальній кут воріт. Лаштувка зміг дотягнутися.

Об'єктивно - і "Шахтар", і "Динамо" перегравали своїх опонентів без допомоги "лівих" пенальті. Але, схоже, так вже звик працювати наш суддівський корпус. Як зайвий доказ цього - відсутність реакції рефері матчу "Інтер" "Динамо" Мартіна Еткінсона на чисельні "пірнання" Мілевського.

Коментарі ()