Українська правда

Данілов: Більшість клубів проти перенесення матчів

Сергей Шемшученко — 28 жовтня 2009, 11:40

Більшість клубів прем'єр-ліги виступають проти перенесення матчів.

Про це заявив президент ліги Віталій Данілов, коментуючи ситуацію із рішенням Виконкому ФФУ щодо перенесення 13 туру на весну через підготовку збірної.

"Федерація футболу України поставила нас перед фактом, що тур переноситься рішенням Виконкому ФФУ. В українському футболі зараз настільки багато конфліктів, що я не хотів би їх підігрівати. Озвученої проблеми як такої немає", - вважає Данілов.

На думку президента, більшість клубів проти перенесення матчів "і вони не зацікавлені у тому хаосі з переносами, що раніше був".

"Вболівальники також у цьому хаосі не зацікавлені. Це перенесення туру, який, кажуть, піде на користь збірної, воно, м'яко кажучи, невиправдане", - вважає Данілов.

"Ми керуємося Регламентом змагань, тими нормативними документами, які були затверджені федерацією. Календар був складений разом з федерацією, клубами, і всі знали про те, що можливі матчі за участю нашої збірної. Всі клуби зацікавлені, щоб їхні футболісти виступали у збірній, гарно представляли нашу країну у світі. Тому говорити, що є якесь протистояння - я б не хотів так думати", - сказав керманич вищого футбольного дивізіону.

За словами Данілова, проти перенесення виступив "Дніпро" - один з базових клубів збірної України.

"Якщо клуби матимуть бажання, вони самостійно прокоментують своє ставлення до перенесень. Прем'єр-ліга - це управлінська структура, що у своїй діяльності керується винятково Регламентом. І Прем'єр-ліга захищає інтереси клубів. Якщо клуби наполягали б на перенесенні, звісно ж Прем'єр-ліга виконала б їхню волю", - Данілов.

Керівник ліги також переконаний, що всі матчі відбудуться за графіком.

"Зрозумійте, в усіх країнах-учасницях плей-офф на чемпіонат світу 7-8 листопада пройдуть чемпіонати. У Франції перенесли тур, але з 28 жовтня, а не перед збірною, як розповідає ФФУ. Чим Україна гірша чи краща Франції, Росії та інших?! Тури пройдуть у звичному режимі", - додав він.

"Клуби, які сьогодні представляють збірну України досить серйозні та потужні. Весь тренувальний процес в них закладений на базі того Регламенту, того календаря, розписаного раніше. І вся методика тренувань, реабілітація футболістів витікають з календаря змагань, в якому закладені і матчі збірної, і Ліги Чемпіонів, і Ліги Європи. Напевно у клубах знають як підготувати футболістів", - наголосив Данілов.