Українська правда

Донецький "Металург" ввважає, що у всіх проблемах cуддівства винні Суркіс і Коломойський

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2009, 11:03

Донецький "Металлург", який вийшов до півфіналу Кубка України, обігравши "Дніпро", вважає, що у проблемах cуддівства винні люди, які очолюють український футбол і мають відношення до таких команд як "Дніпро" та "Динамо".

"Деякі епізоди, у матчі "Дніпра" проти "Металурга" (у грі 1/4 фіналу Кубка України) і, особливо проти "Динамо", показали, наскільки важко даються українським арбітрам ігри за участю "Дніпра" і "Динамо".

Будь-який арбітр безсумнівно розуміє, що саме в комітеті, який курирує Ігор Коломойський, може вирішуватися доля того або іншого арбітра. Можливо, у тому числі й із цієї причини, виникають конфлікти, як після матчу, так і під час ігор.

Хіба можна представити, що в будь-якій європейській країні, той чи інший комітет Федерації пов'язують із іменем людини, що керує одним із клубів. А в нас таке можливо!

Як можлива й поява в суддівській кімнаті Ігоря Коломойського після гри з "Динамо". Через чотири дні "Дніпро" на своєму полі приймає команду "Металург" (Донецьк) і арбітр Сергій Лисенчук, що перебуває під впливом подій останніх днів, не призначає явний одинадцятиметровий штрафний удар у ворота господарів.

На 82- й хвилині Дмитро Льопа збиває у власній штрафний Сергія Ткаченка, але суддівський свисток мовчить, хоча арбітр займає вірну позицію й усе бачить. Рахунок на той час був нічийним - 1:1.

Ми вважаємо, що ці помилки арбітрів викликані, у тому числі тим тиском, який відчувають арбітри, обслуговуючи матчі за участю "Дніпра" і "Динамо"", - ідеться в заяві на офіційному сайті "Металурга".