Українська правда

"Динамо" - "Карпати". Історія протистоянь

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2009, 11:54

Історія принципового протистояння "Динамо" і "Карпат" в рамках чемпіонату України налічує 30 матчів. З них у 19-ти поєдинках "Динамо" святкувало перемогу, сім матчів закінчувалися внічию, а чотири - перемогою "Карпат". При цьому різниця м'ячів 58:24 на користь динамівців.

Найбільший рахунок, який фіксувався в матчах між командами, - 7:3. Вболівальників порадували результативністю в першому колі сезону 2007/2008, коли "Карпати" приїхали в гості до Києва. А ось найчастіше фіксувався рахунок 2:0 - таких випадків налічується шість.

Примітно, що "Карпати" є першими в історії чемпіонатів України клубом, який завдав поразки багаторазовому чемпіону України з різницею в два м'ячі. Це сталося на очах у львівських уболівальників 30 липня 2000 року, і тоді "Карпати" виграли з рахунком 2:0.

Найкращим бомбардиром у матчах проти "Карпат" є Максим Шацьких (7 м'ячів). У "Карпат" відразу п'ятеро найвлучніших - Іван Гецько, Андрій Покладок, Сергій Мизін, Леонід Ковель і Батіста (по 2 м'ячі), повідомляє інформаційний відділ столичного клубу.