Українська правда

"Динамо" - "Карпати". Навіщо нам "грипозний" футбол?

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2009, 21:22

Найголовнішою проблемою усього українського народу наразі є епідемія свинячого грипу. Який футбол має бути за такої ситуації? На всій території Неньки введено карантин. Однак, карантину немає для футболістів. УЄФА і Прем'єр-ліга кажуть, що ми маємо грати.

Виникає логічне запитання до Прем'єр-ліги: а що нам УЄФА? Так, саме українські клуби грають у єврокубках. Так, міжнародні, може, й треба грати. Але навіщо такі матчі чемпіонату Україні? Навіщо грати поєдинок, на який завітає 1 або 2 тисячі глядачів? І то половина буде буде сидіти у респіраторах... Дивина та й годі.

Невже так важко було прийняти рішення про перенесення матчів на весну або хоча б на пізніший термін у цьому році? Невже б це пішло на користь гравцям "Динамо" чи "Шахтаря", які і так грають через три дні у єврокубках. І їм доведеться грати, бо УЄФА змушує.

Професіональна футбольна ліга України зробила правильно, коли перенесла матчі. Наче Прем'єр-ліга самостійна організація, яка діє на свій імідж і на свої кошти. Чи власники клубів справді хочуть бачити на трибунах так мало глядачів, а з цього і випливає, що і у своїх кишенях так мало грошей з реалізації квитків?

Інша проблема, яка інтригує всю Україну. "Київським "динамівцям" підсуджують". Ці обвинування у чомусь вже набили оскомину. Втім, не все так просто. Як приклад - Мілош Нінковіч, коли забив гол, побіг подякувати Газзаєву, який випустив серба на поле. Варто також зауважити, що не все можуть вирішити гроші, адже Димінському також по кишені "працювати".

По сабжу. "Карпати" досить неочікувано вийшли вперед вже на шостій хвилині матчу. Центр захисту киян дав такий збів, який не давав під час матчу з донецьким "Шахтарем". І Зеньов, вийшовши віч-на-віч, обіграв Богуша.

Кияни побігли в атаку, але відзначитися у першому таймі їм так і не вдалося. Був один дуже хороший шанс в Алмейди, м'яч після удару головою якого струснув стійку.

У другому таймі нічого не змінилося. "Динамівці" бігли і бігли в атаку. "Карпати" відбивалися і відбивалися.

Одне очко киянам приніс точний удар Нінковіча з-за меж штрафного майданчика. Потім Мілош знову отримав пошкодження і пролежав за лінією поля (при цьому виповз туди сам) близько хвилини. Щоправда, серб продовжив гру, але таке враження, не дай бог, що у нього справді щось знову з ногою...

Перемогти кияни так і не змогли. Як усі гравці не намагалися, не старалися, але пробити більше одного разу Тлумака у цьому матчі не судилося.

P.S. А картинка та коментарі від телеканалу "ТЕТ" з кожним матчем "покращуються". Наприклад, цього разу, коли забивався перший гол, ніхто і не подумав показати атаку "Карпат". А коментатори взагалі майже цілий матч спілкувалися між собою, не звертаючи уваги на те, що відбувалося на полі...

"Динамо" - "Карпати" 1:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Зеньов (6), 1:1 - Нінковіч (60)

"Динамо": Богуш, Бетао, Гіоане (Кравець, 84), Шевченко, Мілевський (Зозуля, 69), Єрьоменко, Михалик, Гусєв, Хачеріді, Гармаш (Нінковіч, 46), Алмейда

"Карпати": Тлумак, Мілошевіч, Тубіч, Ощипко, Кожанов (Батіста, 83), Зеньов (Кополовець, 66, Тарасенко, 87), Петрівський, Худоб'як, Голодюк, Ткачук, Кузнецов

Попередження: Бетао (78), Шевченко (90)