Українська правда

"Карпати" виступили проти перенесення 13 туру

Сергей Шемшученко — 5 листопада 2009, 12:25

Львівські "Карпати" виступили проти перенесення 13 туру прем'єр-ліги України на весну 2010 року.

Про це йдеться у заяві спортивного директора клубу Степана Юрчишина, яка оприлюдена на офіційному сайті львів'ян.

"Ми здивовані перенесенням. Треба зрозуміти, що за збірну вболівають не лише ті, хто сидить в кабінетах федерації футболу. Ми так само всіляко підтримуємо головну команду країни, але ж у цій любові треба знайти місце і для здорового глузду. У нас є Худоб'як, але він міг би зіграти і відразу ж поїхати в розташування національної команди. 7 днів вистачить для відновлення. Більше того, Олег Кононов сказав, що "Карпати" готові були провести гру і без Худоб'яка, щоб не ризикувати гравцем збірної", - сказав представник "Карпат".

Один з кращих гравців в історії "Карпат" навів приклад сусідніх чемпіонатів:

"От, для прикладу, в Росії всі команди грають і ніхто нічого не переносить. І, взагалі, головний тренер збірної Олексій Михайличенко пропонував перенести матчі "Динамо", "Шахтаря" і "Дніпра". Чим же завинили інші клуби? З нами, як і з іншими клубами, ніхто навіть не порадився. Просто поставили перед фактом".

За словами Юрчишина, функціонери просто наплювали на календар, на клуби та на роботу тренерів.

"Зовнішнє втручання - а як ще назвати політику ФФУ? Я вважаю, що такі дії є неприпустимими. Федерація повністю зірвала нам робочий процес. По суті ця структура взяла на себе важелі управління чемпіонатом. А на якій підставі? Для чого тоді існує Прем'єр-ліга, якщо федерація, керуючись незрозумілими причинами, може ухвалити будь-яке рішення? Вона може дати на матчі суддів та інспекторів, а може і не дати. І ніхто нічого їй не доведе", - додав Степан Юрчишин.

Як повідомив спортивний директор, "Карпати" ще не вирішила, як заповнити серйозну паузу.

"Ми тільки вчора довідалися про це рішення. Проблема, бо потрібно проводити збір, а це додаткові витрати, пошуки спаринг-партнерів. Рішення федерації неправильне, бо воно сплутало нам усі карти. Зараз у нас три тижні без матчів. Дуже шкода, бо команда до гри готувалася, зрештою, так само як і "Таврія", - підсумував спортивний директор "зелено-білих".