Українська правда

Максимов, Гамула і Коваль підтримали рішення про перенесення матчів 13 туру

Сергей Шемшученко — 7 листопада 2009, 11:48

Якщо Мірча Луческу і тренер "Таврії" Сергій Пучков обурювалися перенесенням 13 туру чемпіонату України, то більшість українських тренерів підтримали цю вимушену міру заради інтересів національної збірної України.

Зокрема, Юрій Максимов, Юрій Коваль та Ігор Гамула поважають рішення Виконкому ФФУ.

Юрій Максимов ("Оболонь"): "Я однозначно "за". Необхідно створити максимально комфортні умови для підготовки збірної до вирішальних поєдинків за вихід у фінальну стадію чемпіонату світу. А тут ще й епідемія грипу в країні - це теж може послужити підставою для зміни дати проведення туру".

Юрій Коваль ("Зоря"): "Переносити матчі завжди погано, проте в даній ситуації, впевнений, це необхідно. По-перше, ми виступаємо для уболівальників, а з огляду на епідеміологічну ситуацію в країні, навряд чи багато глядачів прийдуть на трибуни. По-друге, зміна дати туру допоможе команді Олексія Михайличенка краще підготуватися до зустрічей плей-офф з Грецією. Звичайно, колективи три тижні будуть перебувати без ігрової практики, збивається ритм, але є певні форс-мажорні обставини..."

Ігор Гамула ("Закарпаття"): "Звичайно, з огляду на ту обставину, що у киян останнім часом був дуже напружений календар, нам вигідно було зустрітися з ними в неділю. Але оскільки ціла група динамівців входить в сферу інтересів наставника збірної України Олексія Михайличенка, то для кращої підготовки головної команди країни до вирішальних поєдинків з греками наше рандеву можна було б провести і навесні. Адже на кону міжнародний імідж футбольної України".

ТСН