Українська правда

Суркіс: Така історія з квитками сталася лише в Донецьку

Сергей Шемшученко — 26 листопада 2009, 17:56

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс впевнений, що скандальну ситуацію щодо
цін на квитки на матч-відповідь плей-офф до ЧC-2010 Україна - Греція, можна було врегулювати між ним та власником "Шахтаря" Рінатом Ахметовим, якби останній зателефонував.

"Ситуацію навколо продажу квитків на матч країна - Греція, потрібно розглядати в комплексі з усіма обставинами, які мали місце. Президент ФК "Шахтар" не виявив бажання розв'язати це питання на принципах взаєморозуміння. Йому добре відомий номер мого телефону.

Однак пан Ахметов віддав перевагу спілкуватися за допомогою офіційного сайту клубу, переводячи цю тему із площини ділових переговорів у формат популістських заяв. Інакше як можна було пропонувати ФФУ продати донецькому клубу 50 тисяч квитків за півтора мільйона доларів, у той час як половина з них фактично вже була реалізована комерційним агентом Федерації футболу - УФІ?

Про це Суркіс розповів в інтерв`ю "Фокусу".

Окрім того Суркіс вважає, що 12-ий гравець на матчах - це не найголовніший фактор визначення результату.

"Я у футболі прожив багато років і тому не маю права видавати бажане за дійсне. 12-й гравець, безумовно, важливий фактор підтримки для команди. Але далеко не визначальний."

За його думкою, якщо б гра відбувася в іншому місті, а не в Донецьку, то скандальної історії з квитками б не відбулося.

"Шкодувати вже пізно, я роблю висновки. А в тому, що ні в Києві, ні в Харкові, ні в Дніпропетровську, ні у Львові подібної історії не відбулося б, я більш ніж упевнений",- Сурікс.