Українська правда

Тарута і Ахметов стали "кращими меценатами"

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2009, 11:39

Власники донецьких "Шахтаря" Рінат Ахметов та "Металурга" Сергій Тарута увійшли до першої трійки рейтингу "Кращих проектів українських меценатів"

Рейтинг складався газетою "Дело" з 1 січня 2008 року по 30 червня 2009 року.

Тарута у рейтингу посів друге місце (17,4 бали), Ахметов - третє (17,1). Випередив власників клубів тільки Віктор Пінчук (18 балів);

Загалом у рейтингу названі 25 багатіїв, пише УНІАН.

Цікаво, що у номінаціях рейтингу немає позиції "спорт". Оцінювали журналісти збереження історичної і культурної спадщини; підтримку і розвиток образотворчого мистецтва, допомогу художнім музеям; підтримку і розвиток театру, музики, кінематографа; підтримку і розвиток літератури; розвиток і популяризацію культури, підтримку юних талантів.

При цьому всі програми оцінювалися експертами від 0 до 5 балів за чотирма критеріями: важливість для суспільства, інноваційність, життєздатність і масштабність. Максимальна оцінка від одного експерта могла становити 20 балів. Таким чином, середній бал було виведено з суми усіх оцінок експертів.

Для участі у рейтингу кращих проектів українських меценатів газета запросила людей, які надають меценатську підтримку як особисто, так і через створені ними структури. Всі оприлюднені фінансові показники надано самими учасниками рейтингу. Ті, що надали дані, гарантують, що вони є офіційно підтвердженими.

Нагадаємо, Сергій Тарута також є спонсором хокейного клубу "Сокіл".