Українська правда

Арбітр ФІФА консультуватиме українських суддів

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2009, 14:54

Англієць Кейт Хаккетт, генеральний менеджер PGMOL - організації, яка займається арбітражем в Англії, у Києві взяв участь у засіданнях робочої групи реформування суддівства в Україні.

"Я був в Україні ще в 1991 році, судив матч за участю київського "Динамо" в Кубку УЄФА. Що стосується суддівства, то дуже приємно, що мене запросили в якості експерта у цьому питанні, бо в Англії досвід незалежного суддівства існує вже близько 8 років і є чим поділитися", - розповів Хаккетт на прес-конференції, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Я бачив кілька матчів за участю клубів української Прем'єр-ліги, і можу сказати, що суддівство було досить акуратне", - вважає фахівець.

"В Англії є програма, яка відстежує суддівство під час гри. Тому арбітри дуже дорожать своєю репутацією і намагаються не допускати помилок. Дуже багато людей у всьому світі дивляться англійську Прем'єр-лігу, тому помилки зводяться до мінімуму", - додав британець.

"На мене справило враження те, що в Україні представили логотип Євро 2012. Це свідчення того, що Україна рухається у правильному напрямку", - підсумував Хаккетт .