Українська правда

Нінковіч: Прийняти пропозицію Суркіса і Блохіна було для мене рівносильно смерті

Сергей Шемшученко — 23 грудня 2009, 17:34

Півзахисник київського "Динамо" і збірної Сербії Мілош Нінковіч зізнався, що свого часу йому пропонували змінити громадянство на українське, щоб виступати за збірну України.

"Мені було тоді 20 років. Але піти на такий крок - погодитися на пропозицію президента ФФУ Григорія Суркіса та тодішнього тренера збірної Олега Блохіна - було для мене рівносильно смерті. З великою повагою ставлюся до України, але за свою батьківщину готовий віддати все, що завгодно!" - заявив серб в інтерв'ю "Новая".

"Нещодавно я розмовляв з Марко Девічем, моїм приятелем-сербом, який поміняв громадянство заради виступів за Україну. Його можна зрозуміти - на рішення Марко вплинули образа і безвихідність. У сербському футболі на той момент справи йшли не найкраще, якщо не сказати погано.

До збірної, наприклад, можна було потрапити тільки по блату, завдяки добрим стосункам з людьми з федерації! Але якби Девіч трохи потерпів, то б дочекався свого шансу! Адже коли головну команду Сербії очолив Радомир Антіч, все змінилося. Подивіться, як тепер грає наша збірна! Девічу, до речі, дзвонили з Сербії, пропонували повернутися, але він сказав, що вже пообіцяв Україні ... Це трохи сумна ситуація, адже він тепер не грає за збірну ні там, ні тут", - підсумував Нінковіч.