Українська правда

Блаттера підозрюють у корупції

Сергей Шемшученко — 27 грудня 2009, 14:49

Президент ФІФА Йозеф Блаттер допоміг виграти тендер на продаж квитків чемпіонату світу-2010 компанії, співвласником якої є його племінник, Філіп Блаттер.

45-річний Філіп Блаттер є президентом і виконавчим директором спортивної маркетингової групи Infront Sports and Media, а також власником частини акції компанії MATCH Hospitality, якій дістався контракт на продаж квитків завдяки рішенню виконавчого комітету ФІФА.

Від продажу квитків на ЧС ця фірма, яка базується в швейцарському Цюріху, виручить 342 млн фунтів стерлінгів, якщо продасть всі 380 тис квитків. До листопада 2008 року компанія вже заробила 72 млн.

"В таких обставинах Йозеф Блаттер повинен оголосити про свій інтерес і вийти з процесу на користь повної прозорості, - прокоментував прес-аташе фірми LibDem Дон Фостер. - Контракт має отримати найкраща фірма і такій ситуації, коли родичі отримують для себе вигоду, бути не повинно".

"При такому солідному і дорогому контракті повинна бути повна прозорість", - заявив Кевін Майлс з Федерації футбольних уболівальників.

У ФІФА спростовують можливість допомоги голови ФІФА своєму родичеві: "Рішення доручити права на продаж квитків компанії MATCH було ухвалене в результаті тендеру і всією організацією ФІФА. Права передані найкращому кандидатові", - наводить слова представниці ФІФА Деліа Фішер британська газета Express.

gazeta.ua