Українська правда

Агент Вороніна: Андрій вже визначився з новим клубом

Сергей Шемшученко — 4 січня 2010, 11:04

Незабаром гравець "Ліверпуля" та збірної України Андрій Воронін змінить клуб.

Про це розповів агент футболіста Андрія Головаш в коментарі "Блик".

"Андрій вже свій вибір зробив. Але поки контракт не підписаний, про новий клуб говорити рано", - зазначив Головаш.

За даними видання, Андрій продовжить кар'єру в Росії.

В інтерв’ю "Газете по-киевски" Головаш зазначив, що у наставника "Ліверпуля" немає притензій до українського форварда.

"Ще три-чотири тижні тому Андрій зустрівся з головним тренером "Ліверпуля" Рафаелем Бенітесом і висловив йому свою позицію щодо свого майбутнього в команді. Його не влаштовував статус запасного форварда, і він захотів покинути клуб.

В першу чергу через бажання мати постійну ігрову практику. Бенітес сказав, що у нього немає претензій до віддачі українця на тренуваннях і під час матчів. Але він поважає вибір Андрія". - розповідає Андрій Головаш.

Агент розповів, чому Воронін не вписувався в тактичну схему "Ліверпуля".

"Позиція Бенітеса: Воронін не винен. Проблема в самій команді. У цьому сезоні у "Ліверпуля" не пішла гра, команда перестала давати потрібний результат. "Червоні" вже практично вибули з чемпіонських перегонів у Прем'єр-лізі, вилетіли з Ліги чемпіонів.

Через невдачі Бенітес став перебудовувати схеми (наприклад, грати з двома опорниками), і в цих експериментах Вороніну часто не знаходилося місця. Але ж Андрієві вже 30, і йому не дозволено втрачати час, сидячи на лавці запасних", - говорить Головаш.

Зараз агент міркує над працевлаштуванням Вороніна.

"У Андрія є кілька пропозицій, з якими я працюю вже тижні три. Поки не стану говорити, які саме, - моя справа досягти прийнятних умов, а останнє слово буде за самим футболістом. Уточню, що мова йде про повний викуп контракту, жодних оренд. Це ще одна причина того, що ми з Андрієм дуже грунтовно підходимо до цієї справи і поспішати з попередньою інформацією не хочемо".

Агент запевнив, що про повернення в "Герту" не йдеться.

"Пропозицію від берлінського клубу ми навіть не розглядали. "Герта" вже однією ногою в другій бундеслізі, і Андрій не хотів переходити в команду, завдання якої - виключно боротьба за виживання. Особисто я, наприклад, хочу, щоб Воронін не виїжджав з Англії. Тут відмінний чемпіонат і досить сильних команд", - додав Головаш.