Українська правда

Сабо: Слабке місце "Шахтаря" – напад

Сергей Шемшученко — 12 січня 2010, 15:46

Слабким місцем донецькького "Шахтаря" є напад.

Таку думку висловив Заслужений тренер України, екс-тренер київського "Динамо" і збірної України Йожеф Сабо в інтерв'ю "Спорт-Экспресс в Украине".

"Схоже, гірники потихеньку стають справжньою латиноамериканської колонією. Погано це чи добре? Однозначної оцінки цього явища поки дати не можна. Ніби й бразильці в команді непогані, результат показують вражаючий, але дуже вже їх багато, а це завдає шкоди нашим доморощеним талантам", - вважає Сабо..

"Що й казати, середня лінія в донецькій команді виглядає дуже переконливо, але є в "Шахтарі" і слабке місце - напад. Немає у Мірчі Луческу класного центрфорварда, в класичному його розумінні - футболіста, який постійно тримав би в напрузі оборону суперника, який умів би зіграти на вістрі атаки. Добре ще, що у гірників багато забивають півзахисники.

Схожа проблема є і в стані іншого українського гранда - "Динамо". Начебто і класних форвардів вистачає - Андрій Шевченко, Артем Мілевський, але все це гравці не першої, а другої лінії, які віддають перевагу грі з глибини, а не на вістрі. А от нападника, що вміє грати на грані, поки не видно.

Начебто минулої весни непогано проявив себе в цій ролі Артем Кравець, але травма вибила його з колії, і чи зможе він знову себе проявити, поки сказати складно. Хоча він ще дуже молодий і у нього все попереду.

Та й взагалі, якщо коротко охарактеризувати команди з верхньої частини таблиці, то проблему з відсутністю класного нападника можна знайти у всіх. Ось, наприклад, "Металіст". Були надії, що таким форвардом стане Жажа, але ні, всі ми бачимо, що він теж тяжіє до гри з глибини.

Блиснув результативністю в минулому чемпіонаті Марко Девіч - і де він зараз? А згадайте, скільки було шуму з його натуралізацією. Великі надії свого часу подавали нинішні дніпропетровці Володимир Гоменюк та Євген Селезньов. Перший був лідером "Таврії", другий наробив галасу у складі "Арсеналу", але коли хлопці потрапили в клуби вищого класу - загубилися", - каже Йожеф Сабо.