Українська правда

Луческу: Новачків більше не буде

Сергей Шемшученко — 12 січня 2010, 19:57

Новачків у "Шахтарі" найближчим часом більше не буде.

Про це заявив головний тренер гірників Мірча Луческу, інформує сайт донеччан.

"До літа ніхто не піде. А що стосується трансферів, то ми зазвичай завжди купуємо гравців взимку, щоб вони до літа адаптувалися до нових умов і до українських реалій. У нас багато бразильців, які перебувають в команді четвертий-п'ятий рік. Природно, за багатьма з них напевно стежать гранди, та й бразильці вже подумують про те, щоб грати в Європі", - каже Луческу.

Будемо сподіватися, що наші молоді новачки будуть мати такий же успіх в Україні і в "Шахтарі", як і ті, які тут вже давно знаходяться. Вони брали участь в останньому молодіжному чемпіонаті світу і є одними з найбільш талановитих молодих бразильських футболістів.

Обидва вдало виступали в чемпіонаті Бразилії - один за "Греміо", інший - за "Васко да Гама", були гравцями основного складу. Тейшейра може діяти на фланзі, тобто на позиції, припустимо, Ілсіньо або Вілліана. А Дуглас може зіграти в центральній зоні, а якщо потрібно - то й на флангах теж.

Більш креативний, напевно, все-таки Дуглас, а більш прямолінійний - Тейшейра. Будемо чекати їх адаптації до українського футболу, який дуже відрізняється від бразильського. І найголовніше - щоб вони адаптувалися до нашої ігрової системи, завдяки якій нас знають у Європі. Упевнений, ми зробили дуже хороші трансфери", - переконує керманич.

Лечуску запевнив, що новачків у "Шахтарі" більше не буде, адже зараз у його розпорядженні 29 футболістів.

"Поки що всі 29 гравців залишаться в команді. На першому зборі будуть товариські гри, після яких ми будемо приймати рішення. Напевно, до 31 січня визначимося з остаточним складом", - каже румунський фахівець.