Українська правда

"Таврія" переглядає трьох футболістів

Сергей Шемшученко — 13 січня 2010, 00:00

Сімферопольська "Таврія" переглядає трьох футболістів. Це захисники Євген Ковальчук і Мамаду Сангаре, а також півзахисник Олег Герасим'юк.

За підсумками зимових зборів тренерський штаб Сергія Пучкова прийме рішення, чи підпишуть ці гравці контракти з клубом, інформує прес-служба кримчан.

Євген Ковальчук народився 15 лютого 1988 року в Києві. Громадянство - Україна. Зріст - 188 см, вага - 80 кг. Навчався в ДЮФШ "Динамо" (Київ), у 14-річному віці був заявлений за дубль "Борисфена", згодом виступав за основний склад команди. У 2006 році після розвалу бориспільського клубу відправився до сусідньої Польщі, де захищав кольори друголігових "Котвіци" (Колобжег), а останнім часом "Меді" (Лєгніца).

Мамаду Сангаре народився 4 грудня 1982 року в Конакрі (Гвінея). Громадянство - Україна (в 2005 році одружився з українкою). Зріст - 186 см, вага - 82 кг. Виступав за гвінейський АСК, київський ЦСКА, молдовський "Ністру" (Атаки), чернігівську "Десну" і казахстанський "Атирау" (в минулому році у складі цього клубу став володарем Кубка Казахстану і був визнаний кращим захисником чемпіонату країни). Має досвід виступів у Кубку УЄФА (у складі "Ністру").

Олег Герасим'юк народився 25 вересня 1986 у Володимир-Волинському. Громадянство - Україна. Зріст - 180 см, вага - 70 кг. Вихованець луцької "Волині". На початку кар'єри його порівнювали з відомим чеським футболістом Павелом Недведом. У 18-річному віці підписав довгостроковий контракт з київським "Динамо", згодом на правах оренди виступав за "Волинь", київський "Арсенал" та азербайджанський "Нефтчі" (Баку). Має досвід виступів у Кубку УЄФА (у складі "Нефтчі").

Виступав за різні юнацькі, молодіжну та студентську збірні України. Майстер спорту міжнародного класу. Взимку 2006 року Герасим'юк провів повноцінну підготовку до весняної частини чемпіонату з "Таврією", але клуб не зумів його заявити, оскільки з'ясувалося, що в тому сезоні футболіст вже був заграний за дві команди ( "Динамо" і "Волинь").