Українська правда

Українки (WU-19) продовжать боротьбу за Євро-2010 завдяки дискваліфікації Азербайджану

Сергей Шемшученко — 13 січня 2010, 14:38

На засіданні Контрольно-дисциплінарної інстанції УЄФА, яке відбулося 8 січня, прийнято рішення про дискваліфікацію молодіжної жіночої збірної Азербайджану, чиї гравці виступали на стартовому етапі відбору Євро-2010 (WU-19) за фіктивними документами.

Таким чином, українська команда, яка грала в одній групі з азербайджанками, пройшла до наступного раунду змагань.

Вивчивши усі матеріали, що стосувалися даної справи, КДІ УЄФА вирішив:
- анулювати результати матчів молодіжних жіночих збірних Іспанія - Азербайджан (2:0), Азербайджан - Україна (1:0), Кіпр - Азербайджан (0:3) і присудити перемоги командам Іспанії, України та Кіпру з рахунком 3:0;
- відсторонити сім футболісток, котрі виступали за збірну Азербайджану, від участі у всіх національних змаганнях і змаганнях під егідою УЄФА до 30 листопада 2010 року;
- запропонувати ФІФА поширити дискваліфікацію гравців на всі змагання по всьому світу.

Окрім того, Федерація футболу Азербайджану оштрафована на 60000 євро. Жіноча молодіжна команда Азербайджану відсторонена від участі у кваліфікації Євро-2010 (WU-19), а також Євро-2011 (WU-19).

В еліт-раунді підопічні Олександра Масальського гратимуть у групі 6, до якої також потрапили команди Італії, Боснії-Герцеговини та Бельгії, яка й прийматиме турнір. Матчі відбуватимуться з 27 березня по 1 квітня.

ФФУ