Українська правда

Данілов готовий свідчити у ФФУ, але тільки разом із Суркісом

Сергей Шемшученко — 14 січня 2010, 18:44

Президент Прем'єр-ліги Віталій Данілов готовий дати свідчення Комісії з етики та чесної гри Федерації футболу України з приводу своїх висловлювань про корупцію в українському футболі, але тільки разом із президентом ФФУ Григорієм Суркісом.

Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомили в прес-службі Прем'єр-ліги.

"Я не від кого не ховаюся і від своїх слів не відмовляюся. Якщо буде потрібно, я готовий дати свідчення комісії. Але разом з Григорієм Михайловичем. Він все ж таки повинен знати набагато більше, ніж я. Стільки років у професійному футболі", - сказав Данілов.

Крім того, президент Прем'єр-ліги здивований, що ФФУ не зажадала таких же пояснень від Григорія Суркіса кілька років тому, коли він заявляв про випадки хабарництва серед арбітрів.

"Якщо не помиляюся, ще роки три тому на засіданні Центральної Ради ПФЛ президент ФФУ Григорій Суркіс під привселюдно заявив, що до нього приходили арбітри, які каялися в тому, що беруть хабарі. Взагалі Григорій Михайлович і його права рука Олександр Бандурко неодноразово дозволяли собі подібні висловлювання.

А що змінилося? Хіба з того часу когось з арбітрів схопили за руку або, у всякому разі, звільнили з роботи? Але тоді на заяву Суркіса Комісія з етики та чесної гри ФФУ чомусь то уваги не звернула, а тепер хоче взяти у мене пояснення ", - відзначив він.

Нагадаємо, голова Комісії з етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов звернувся до президента Прем'єр-ліги України Віталію Данилову з офіційною вимогою надати пояснення щодо окремих публічних висловлювань останнього.