Українська правда

Калініченко: Гра збірної України справляла гнітюче видовище протягом усього відбірного циклу

Сергей Шемшученко — 19 січня 2010, 17:09

Національна збірна України грає в нецікавий футбол. Щоб покращити результати, потрібні свіжі ідеї.

Про це заявив півзахисник "Дніпра" Максим Калініченко, який довгий час захищав кольори збірної України, в інтерв'ю "Советскому спорту".

"Гра нашої команди справляла гнітюче видовище протягом усього відбірного циклу. Що Україна, що Греція - абсолютно рівні, але нецікаві команди. Я зловив себе на думці, що дивлюся футбол на автоматі. Команди ніби з'ясовували, кому з них не пощастить. У футбольному, підкреслюю, плані мені було нецікаво спостерігати ні за першим, ні за другим матчем", - каже Максим.

"На мій погляд, збірна потребує нового досвіду. Необов'язково кликати іноземця. Але десь треба роздобути ковток свіжості. За ті роки, що я при різних тренерах викликався до збірної, виконував абсолютно ідентичні вправи. Результат залежить не тільки від цієї роботи, а й значною мірою від харизми тренера.

Ми були здатні на значні перемоги. Але настала та сама криза ідеї, що минулий цикл, як лакмусовий папірець. Михайличенко не можна назвати старим тренером, але він користувався принципами, закладеними ще Лобановським.

Лобановський був один такий. Він володів оригіналом. А копії - самі знаєте"... - підсумував Калініченко.