Українська правда

Ярославський: Маркевич зажди буде головним тренером "Металіста"

Сергей Шемшученко — 2 лютого 2010, 13:04

Головний тренер збірної України з футболу Мирон Маркевич зажди буде керманичем "Металіста".

Про це заявив президент клубу Олександр Ярославський.

"Мирон Богданович з "Металіста" нікуди не піде. Тільки разом зі мною, а я, ще раз повторюю, нікуди йти не збираюся. Я обіцяв уболівальникам, що не відпущу Маркевича - значить, не відпущу.

Тому поставив Виконкому ФФУ категоричну умову, що Мирон Богданович буде займатися збірною тільки на умовах сумісництва, залишаючись головним тренером "Металіста", - цитує Ярославського прес-служба клубу.

Як розповів президент "Металіста", члени Виконкому ФФУ наполягали на тому, щоб протягом останнього року Мирон Маркевич зосередив увагу виключно на національній збірній. Однак Ярославському вдалося переконати функціонерів ФФУ в тому, що головний тренер "Металіста" знайде правильний баланс між виконанням своїх обов'язків в клубі і в збірній.

"Я сказав на засіданні виконкому, що Маркевич завжди буде головним тренером "Металіста". Але при цьому, якщо інтереси України вимагатимуть, щоб протягом якогось періоду часу він більше уваги приділяв збірній, я це зрозумію, і наш клуб від цього не постраждає.

Доводити це мені довелося хвилин двадцять... Але, незважаючи на це, приємно, що до виборів головного тренера збірної підійшли не формально, а дуже відповідально", - поділився враженнями Олександр Ярославський.