Українська правда

"Металіст" звинувачує Димінського у брехні і наклепі і буде судитися

Сергей Шемшученко — 2 лютого 2010, 21:28

Керівництво ФК "Металіст" вважає, що інформація ФК "Карпати" про можливий договірний характер гри з харківським клубом у сезоні 2007/2008, є наклепом, що обумовлений давністю конфлікта між власником "Карпат" Петром Димінським та Мироном Маркевичем.

"Наполягаємо на тому, що наклеп на адресу нашого клубу є наслідком давнього конфлікту між Петром Димінським, президентом львівських "Карпат", і Мироном Маркевичем, головним тренером "Металіста" і національної збірної.

Демарш керівництва ФК "Карпати" - не що інше, як груба провокація і безпорадна спроба пана Димінського помститися людині, яка свого часу привела львівський клуб до найвищих нагород за всю історію його існування. Шкода, що, незважаючи на небажання Мирона Богдановича продовжувати конфлікт, його кривдники як і раніше в безсилій люті намагаються тим чи іншим чином зганьбити самого Маркевича і наш клуб, який став для нього рідним.

Керівництво ФК "Металіст" з усією відповідальністю заявляє, що будь-яка інформація, що стосується участі нашої команди в "договірних" зустрічах, - це нахабна брехня і наклеп. Ми будемо всіма силами захищати добре ім'я, честь і гідність нашого клубу в будь-яких інстанціях: від органів футбольного правосуддя до Генеральної прокуратури України. І будемо наполягати на грошовій компенсації морального збитку, нанесеного футбольному клубу "Металіст" керівництвом ФК "Карпати".

Якщо хтось не розуміє, що у футбольному світі потрібно вести себе цивілізовано, з такими суб'єктами ми будемо розмовляти єдиною зрозумілою їм мовою - мовою грошей, - ідеться у заяві "Металіста" на офіційному сайті клубу.