Українська правда

Лащенков: Гравці "Карпат" бояться Димінського як вогню

Сергей Шемшученко — 4 лютого 2010, 19:00

Екс-гравець львівських "Карпат" Сергій Лащенков спростував свою участь у договірному матчі з "Металістом".

Нагадаємо, в 2008 році "Карпати" поступилися харків'янам з рахунком 4:0.

"Не дивно, що мене підозрюють, адже в тому матчі я забив автогол і отримав червону картку. Димінський відразу ж заявив мені, що у нього є інформація, нібито я і декілька гравців "Карпат" "здали" гру. Я відповів йому - ви судите з відеозапису, і звичайно ж у вас може скластися враження, що матч був "договірний", - розповів Лащенков інтерв'ю "Газете по-киевски".

"Але хто бачив цей поєдинок, зрозуміє, що "Металіст" без будь-якої допомоги обіграв "Карпати". А третій гол, який забив я, ми розбирали потім: чітко видно, що за мною були Девіч і Жажа, якщо б я не намагався витягти м'яч, вони б спокійно закатали його у порожні ворота.

І вилучення моє теж виправдали, коли ми з тренером переглядали запис: фол був у центрі поля, в 35 метрах від воріт, гравець просто пробігав повз мене і зачепився. Максимум, що могло бути, - звичайне порушення правил. Просто у декого було "завдання", щоб кілька наших гравців отримали дискваліфікацію, адже в наступному турі "Карпати" грали з "Шахтарем".

На думку футболіста, інші гравці "Карпат" теж не замішані в цій справі.

"Не думаю. Всі вони - молоді хлопці, які бояться Димінського як вогню. Та й "Металісту" не було сенсу "домовлятися" - у Харкові навіть "Динамо" і "Шахтарю" складно. А тут - "Карпати", які на дві голови нижче харків'ян за класом".

Також Сергій розповів про конфлікти з керівництвом "Карпат".

"Була справа. Мій контракт діяв три роки, але вже на наступний сезон Димінський сказав: так, мовляв, і так, часи складні, треба погодитися на зниження зарплати, тоді можеш залишатися. Вийшов конфлікт.

І коли я йшов з "Карпат", в клубі дуже переживали, щоб я не розповідав пресі подібні подробиці. Можливо, тому боялися влаштовувати провокації", -підсумував Лащенков.