Українська правда

При Михайличенку на базі "Динамо" гравці їли вареники, Газзаєв заборонив

Сергей Шемшученко — 10 лютого 2010, 17:16

Завідувач рестораном бази "Динамо" Петро Зварич назвав перелік продуктів та страв, які заборонив для вживанням гравцям Валерій Газзаєв.

"По-перше, заборонені курячі яйця, вони замінені перепелиними. По-друге, ми перестали використовувати м'ясний гастроном заводського виготовлення - ковбаси, сосиски, шинку. Тепер у нас налагоджено власне виробництво цих продуктів.

Річ у тому, що на заводах в м'ясні продукти обов'язково додають фарбники - нітрит. Інакше ковбаса або шинка матиме непривабливий товарний вигляд. Крім того, при копченні ковбас останнім часом використовуються коптильні рідини, в яких замочується м'ясо.

Тому готуємо в основному на грилі, пропонуємо тушковані або варені продукти.

Також Валерій Георгійович заборонив вареники і пельмені. Цікава ситуація виникала, коли на базу приїжджала збірна, якій ми готували мучні страви - вареники і з картоплею, і з капустою, і з м'ясом, і з сиром, а динамівцям не рекомендувалося їх їсти. Взагалі політику харчування тренер поширює через лікаря команди, який радить нам, що включати в раціон, а що ні, - цитує Зварича "КП в Украине".