Українська правда

Путін буде призначати головного тренера збірної Росії?

Сергей Шемшученко — 10 лютого 2010, 17:39

Міністерство спорту, туризму і молодіжної політики Росії буде ініціювати зміни в закон "Про фізичну культуру і спорт", що дозволять державі встановити контроль за призначенням головних тренерів у російських збірних з різних видів спорту, повідомив глава міністерства Віталій Мутко.

Зміни в правилах призначення тренерів будуть зроблені до середини нинішнього року, і федерації будуть або погоджувати, або затверджувати кандидатуру тренера в міністерстві, інформують РІА Новости.

"Держава вкладає багато ресурсів у розвиток практично усіх видів спорту в країні, щоб мати можливість впливати на вибір головних тренерів, - сказав Мутко. - Ми не можемо собі дозволити, щоб у якомусь виді спорту програється Олімпіада або чемпіонат світу, не завойовується жодна медаль, а потім ми читаємо в газетах, що федерація знову затвердила колишнього тренера. Хтось повинний проводити експертизу призначень фахівців, а держава повинна давати санкцію".

Мутко також відзначив, що федерація може зберегти за собою право призначення тренера за умови стовідсоткового самофінансування.

"Якщо ж якийсь вид спорту хоче розвиватися самостійно, ми не проти, але тоді спорт на 100% фінансується самостійно, а не з бюджету. Ми не можемо бути просто кліринговою компанією, що роздає гроші і не може контролювати їх використання", - підкреслив міністр.