Українська правда

Маркевич радить Чигринському і Тимощуку змінити клуби

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2010, 13:43

Мирон Маркевич радить Дмитру Чигринському та Анатолію Тимощуку змінити клуби, щоб отримувати ігрову практику.

Про це наставник збірної України заявив в інтерв'ю газеті "СЭ в Украине".

"Я б ще пригадав у цьому контексті про Анатолія Тимощука, який був одним з лідерів збірної, але в новій команді його справи пішли не дуже-то добре. Ситуація з цими гравцями (Чигринським і Тимощуком - ред.) у своїх клубах мене дуже турбує. Але тут можу допомогти хіба що порадою: якщо відсутність практики затягнеться - потрібно шукати інший клуб", - сказав головний тренер національної команди.

За словами Маркевича, він буде випускати на поле тільки тих, хто регулярно грає за клуб.

"Якщо навіть гравець дуже сильного рівня буде півроку сидіти на лавочці, збірній він не помічник. Футболіст повинен завжди бути в тонусі. Дуже хочу розраховувати і на Тимощука, і на Чигринського - сподіваюся, вони ще поборються у своїх клубах. Прекрасно розумію, що в "Барселоні" і "Баварії" така боротьба дається нелегко. Але якщо нічого не виходить, потрібно йти", - наголосив тренер.

Фахівець розповів, що вважає Андрія Шевченка душею команди.

"Коли я побачив емоції Андрія Шевченка після гри з Грецією, зрозумів, що це душа команди. У жодному разі не буду його списувати - грати потрібно саме душею".

Також Маркевич оприлюднив плани головної команди країни.

"У травні в нас перший збір, і я намагатимуся за максимально короткий термін пояснити свої вимоги. Чудово знаю хлопців і те, як вони добре вміють грати у футбол. Але ж вони ще самі цього не розуміють. Моє головне завдання - це переконати", - підсумував він.