Українська правда

"Металіст" дограє чемпіонат нинішнім складом

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2010, 13:51

"Металіст" не планує шукати підсилення на весняну частину першості та дограє чемпіонат нинішнім складом.

Про це заявив головний тренер харків'ян Мирон Маркевич в інтерв'ю газеті "СЭ в Украине".

"Взимку нікого запрошувати не збираємося. У нас є обойма з 15-16 гравців, силами яких і плануємо завершити чемпіонат. Хоча оновлення необхідно. Думаю, влітку з'являться нові виконавці. Хотілося би бачити і перспективну молодь. Політика нашого клубу - не ганятися за дорогими зірками", - сказав наставник бронзових призерів двох останніх чемпіонатів.

За його словами, для "Металіста" ідеальним гравцем є футболіст віком 22-23 роки.

"Свого часу нам вдалося знайти Жажа, Папа Гуйє, Девіча - останній, щоправда, трохи пригальмував. Зате у нас з'явився Олійник і молодий Путівцев, якого викликали до молодіжної збірної", - сказав Маркевич.

Як розповів наставник харківського клубу, найбільше його турбує середина поля - "Металіст" втратив у швидкості і потужності. "У центральній зоні в основному зібрані вікові футболісти. Хоча відразу зроблю застереження - я дивлюся не в паспорт, а на якість гри".

"Якщо в минулі сезони "Металіст" змітав все на одному диханні, то зараз в деяких матчах ми просто не дотягуємо. Я думаю, нам варто додати в середину хоча б одного, а краще трьох сильних молодих футболістів. Крім того, сподіваюся, незабаром видужає Лисенко, який повинен вирости в непоганого нападника", - впевнений фахівець.