Українська правда

Рац та Вілліан не зіграють з "Металургом"

Сергей Шемшученко — 5 березня 2010, 10:45

Гравці "Шахтаря" Разван Рац і Вілліан не працюють в загальній групі.

Про це напередодні матчу з донецьким "Металургом" заявив тренер "гірників" Мірча Луческу.

"Поки Рац і Вілліан не працюють в загальній групі. Алекс Тейшейра почав працювати. Подивимося, як він буде набирати форму і коли зможе нам допомогти. Швидше за все, це буде в завершальній частині чемпіонату", - сказав румунський фахівець.

За словами наставника "Шахтаря", воротар Рустам Худжамов поки лікується, працює за індивідуальною програмою та виконує той обсяг навантажень, який йому дають лікарі.

"Немає Худжамова - є Вірт. Нічого страшного в цьому немає. Поки я більше думаю про тих, хто здоровий і може нам допомогти. Міркую над оптимальним складом, який би нас привів до перемоги. А завдання травмованих гравців - відновлюватися під наглядом наших лікарів і якомога швидше повернутися на поле", - додав Луческу у коментарі клубній прес-службі.

Тренер віце-чемпіонів також розповів про адаптацію Дугласа Кости.

"Не думаю, що він повністю адаптувався. Дуглас набагато краще виглядав на зборах в Туреччині та Іспанії, де було тепліше. Він непогано зіграв з "Фулхемом", а от з "Ворсклою" - не так яскраво, як ми від нього очікували. Напевно, зіткнувся з жорстким українським футболом, плюс, напевно, вплинули кліматичні умови. Але йому лише 19 років, і я поки не ставлю перед ним завдання самотужки вирішувати результат матчу. Алекс і Дуглас - молоді гравці, дуже талановиті. Їм потрібен час для того, щоб нам допомогти", - підсумував Луческу.