Українська правда

"Десна" не зможе грати в Чернігові через неприбраний сніг?

Сергей Шемшученко — 25 березня 2010, 15:09

Обидва матчі, які чернігівська "Десна" мала провести навесні в Чернігові, відбулися на базі київського "Динамо" в Конча-Заспі. І якщо з другою динамівською командою домовилися про рокіровку полями (в квітні матч пройде в Чернігові замість Києва), то з ФК "Львів" матч першого кола був зіграний ще восени, а отже, мінятися чернігівцям було нічим.

Таким чином, "Десна" поки що не грала на очах власних вболівальників на домашньому стадіоні. Не факт, що зіграє й 3 квітня проти "Ниви" і 21 квітня проти "Динамо-2" (той самий матч, яким помінялися).

За словами президента ФК "Десна" Ігоря Ушарука, всі спроби домовитися зі стадіоном, наштовхувалися на одну відповідь: нема коштів на розчистку поля. Натомість директор стадіону імені Ю.Гагаріна Олександр Овчаренко запевняє, що до нього ніхто з представників ФК Десна офіційно не звертався.

Пан Овчаренко також додав, що зараз розчищати сніг з поля буде неправильно, оскільки це лише зіпсує газон, а його потрібно готувати до матчу між жіночими збірними України і Угорщини в рамках відбору до Чемпіонату Світу-2011.

Цей матч відбудеться 21 квітня, в день, на який, згідно календаря, призначена гра "Десна"-"Динамо-2". Що ж стосується поєдинку проти "Ниви", який заплановано на 3 квітня, то відбудеться він лише за умови, якщо сніг сам розтане до того часу.

"Я не бачу зацікавленості з боку влади, не відчуваю бажання підтримати чернігівській футбол. Нам навіть час від часу натякають, що в другій лізі грати значно дешевше. Так може нам на Чемпіонат області заявитися? Ми зараз в Чернігові навіть тренуватися не маємо де", - заявив Ігор Ушарук.

"У нас є замовлення Міністерства спорту на проведення 21 квітня футбольного матчу між жіночими збірними України і Угорщини, до якого ми готуємося. Якщо зараз прибирати сніг - це буде злочином по відношенню до газону", - переконаний директор стадіону Олександр Овчаренко.

ua-football.com